Warning: getimagesize(https://gradskimagazin.rs/wp-content/uploads/2016/05/adidas-patike.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/vhosts/gradskimagazin.rs/httpdocs/wp-content/plugins/blog2social/includes/Meta.php on line 215
Uskoro adidas patike koje prave roboti
Najnovije Vesti
adidas, Uskoro adidas patike koje prave roboti, Gradski Magazin

Uskoro adidas patike koje prave roboti

Kupovaćemo Adidas patike koje su pravili roboti

Firma Adidas saopštila je da će od 2017. godine prodavati patike koje će u Nemačkoj proizvoditi roboti.

 Direktor Adidasa Herbert Hajner izjavio je da će sedište nove firme “Spid kompani” biti u Anzbahu, u pokrajini Bavarskoj, na jugu Nemačke. Nemački proizvođač sportske opreme nije proizvodio u matičnoj zemlji od 1993. godine kada je proizvodnju preusmerio u Aziji.

Adidas AG Vrsta Javna Osnovana 1924 Osnivač(i) Adolf Dassler Trenutno sjedište Njemačka Herzogenaurach, Njemačka Ključne osobe Herbert Hainer, CEO Predsjednik Hans Friderichs Industrija Sportska odjeća, Sportska oprema Proizvodi Sportske tenisice, odjeća, Sportska oprema, dodatna oprema Prihod ▲ € 10.799 bilijuna (2008) Broj zaposlenih 38,980 (2008) Web-stranica www.adidas-group.com Adidas Response Trail 16 – model sportske tenisice za trčanjeAdidas AG je njemačka tvornica za proizvodnju sportske opreme. Adidas je članica Adidas grupe koja koju čini više tvornica sportske opreme, a to su Reebok, TaylorMade-adidas i Rockport. Osim sportske obuće još proizvode razne proizvode kao ruksake, majice i drugu sportsku opremu. Trenutno je najjača tvornica sportske opreme u Europi, a druga u Svijetu (prva je Nike iz SAD-a). Zaštitni znak ove robne marke su tri paralelne crte, koje su trenutno Adidasov službeni logo. U 2008. godini tvrtka Adidas je zaradio 10.799 bilijuna €, dok je u 2007. godini zaradio 10,299 bilijuna €.

 Adolf Dassler je nakon što se vratio iz Prvog svjetskog rata počeo izrađivati sam sebi sportsku obuću u svom rodnom Herzogenaurachu u Bavarskoj. 1924. godine mu se u izradi sportske obuće pridružio njegov brat Rudolf Dassler s kojim je te iste godine osnovao tvrtku Gebrüder Dassler Schuhfabrik (Sportska oprema braće Dassler). Tijekom Olimpijskih igara 1928. njihova tvrtka je opremala nekoliko sportaša. Tada dolazi do razvoja tvrtke, a osobito nakon što su izradili sportske cipele za Jessea Owensa prigodom Olimpijskih igara u Berlinu 1936. godine. Tijekom Drugog svjetskog rata Adidas je proizvodio opremu za Njemačku vojsku. 1948. godine dolazi do razilaženja braće Dassler, Rudi Dassler osniva Pumu, a Adolf i dalje ostaje u Adidasu. 18. kolovoza 1949. Adolf Dassler mjenja ime tvrtki iz Gebrüder Dassler Schuhfabrik u Adidas. Naziv tvrtke Adidas je stvoren od nadimka i prezimena njegova osnivača Adi (bio je nadimak od Adolfa) i Das (su prva tri glasa od njegova prezimena Dassler).adidas, Uskoro adidas patike koje prave roboti, Gradski Magazin

Adidas trenutno oprema na stotine sportaša i momčadi diljem svijeta u raznim sportovima. Proizvodi opremu atletiku, nogomet, tenis, golf, kriket i lacrosse. Nogomet Jedan od glavnih Adidasovih proizvoda u nogometu su nogometni dresovi i kopačke. Također proizvode i nogometne lopte, pa tako gotovo svako veće nogometno natjecanje na svijetu ima službene lopte od Adidasa, npr. (Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006.). Mnogom momčadima i igračima diljem svijeta su glavni sponzori, među njima su i neke najbolje svjetske reprezentacije kao Argentina, Francuska i Španjolska itd., ali i najbolji nogometni klubovi kao Chelsea FC, Liverpool FC, Real Madrid i AC Milan. Tenis Adidas sponzorira mnogo tenisača i izrađuje teniske rekete.Marcos Baghdatis, Ana Ivanović i Marija Šarapova samo su neki od tenisača i tenisačica kojima je sponzor Adidas. Slogan Trenutno u svijetu nogometa slogan Adidasa je Impossible is Nothing (ništa nije nemoguće), dok u svijetu košarke slogan je Believe In Five (Vjerujte u pet). Adidas Originali Nakon linije casual odjeće, Adidas je sredinom 90-ih godina razdijelio brand u tri glavne skupine, svaki s vlastitim obilježjima. Adidas performance je napravljen za sportaše, Adidas Originals se fokusira na modu i životni stil, dok Y-3 trenutno rade modni dizajneri Yohji Yamamoto i Lawrence Dawanyi, a u prodaju bi trebao izaći do ljeta 2009. godine. Adidas je za sponzoriranje Olimpijskih igara u Pekingu 2008. potrošio 70 milijuna €, te je zbog toga bio kritiziran sa svih strana. Osim toga, za ovu trvtku bilježi se još jedna zanimljivost. Poslovaje je bilo na rubu propasti kada je 1999. godine na progrešan način implementiran informacijski sustav logike i proadaje. Zbog pogrešaka u vođeju projkta i pogrešnom shvaćanju uloge informatike u poslovanju, korporacija dva mjeseca nije znala pravo stanje zaliha milijuna svojih proizvoda. Problemi u logistici kulminirali su padom prodaje od 90% i velikim financijskim gubicima.

Autor: 021.rs

O Tamara Stević

Proveri takođe

Male ženske tajne za ljubitelje cvetnog uzorka, Gradski Magazin

Male ženske tajne za ljubitelje cvetnog uzorka

Da li znate da vam raspoloženje zavisi i od donjeg veša koji nosite? Danas želite …

Crne Gore, Postoje četiri načina da dođete do Crne Gore, a evo koji je najbolji od njih!, Gradski Magazin

Postoje četiri načina da dođete do Crne Gore, a evo koji je najbolji od njih!

Vodič kako stići do mora. Crna Gora je u subotu u ponoć otvorila granice za …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.