Valentine, Be my Valentine, Gradski Magazin

Be my Valentine

Vodič za Dan zaljubljenih: Be my Valentine. Ljubav…Ljubav je složena emocija koju čine radosti, oduševljenje, uzbudjenje, sreća, optimizam. Bitne komponente ljubavi su davanje, briga, odgovornost, poštovanje i poznavanje.

„ Najveca sreća u životu je  uverenje, da ste voljeni zbog toga sto jeste , ili, tačnije rečeno, da ste voljeni uprkos tome sto jeste. „ Victor Hugo

 O nastanku Dana zaljubljenih

Postoje dve teorije o nastanku Dana zaljubljenih. Prva se vezuje za festival Luperkalija koji su praktikovali stari Rimljani, a koji je praznovan 15. februara. Muškarci bi se tada skinuli goli i ritualno „pljeskali“ svoje mlade supruge kako bi podstakli njihovu plodnost. Druga teorija vezana je uz ime sveštenika Valentina koji je pogubljen nakon sto se oglušio o naredbu cara Klaudija II, kojom se mladim vojnicima zabranjivao brak. Valentin je uprkos zabrani venčao jedan zaljubljeni par, te je proglašen za sveštenika i zaštitnika ljubavnih parova.

Valentine, Be my Valentine, Gradski Magazin
Razglednica za Dan zaljubljenih iz 1910. godine

Šta je to zaljubljivanje?

Kada se osoba zaljubi, 12 podrućja mozga poćinje da radi zajedno i počinje da proizvodi dopamin, adrenalin, oksitocin i vazopresin koji se istovremeno oslobađaju. Postoje verovanja da Amorova strela udara svega cetiri puta u zivotu, a kako otkrivamo, prosecna osoba do dvadesete godine zaljubi se bar tri puta.

-Prva ljubav predstavlja veliku prekretnicu u životu svakog čoveka. Ono sto je jasno jeste to da, kada su emocije u pitanju, ništa nije jednostavno. Ljubav je sama po sebi poput vrteške na kojoj se ljudi vrte oko odnosa i životnih faza.

Tema o ljubavi je uvek aktuelna i nikoga ne ostavlja ravnodušnim i bez reci. Iako je sasvim logično da se ljubav, poštovanje i nežnost trebaju iskazivati svakog dana podjednako, Dan zaljubljenih nam omogućava da nadoknadimo nešto ako smo ikada propustili,zaboravili ili pogrešili. To je samo jos jedan dan više za iskazivanje istinske ljubavi i pažnje. Treba biti kreativan, domišljat i dobro poznavati voljenu osobu kako bi znali kako cemo njoj ili njemu izmamiti osmeh na lice.

Valentine, Be my Valentine, Gradski Magazin

Kako iznenaditi voljenu osobu?

Ovo pitanje često postavljamo sebi kada se bliži 14. februar. Pokušajmo u sebi da probudimo istinsku romantiku i obradujemo voljenu osobu na jednostavan, ali kreativan nacin.

Evo par načina kojima ćete ulepšati dan kako vama tako i vama dragoj osobi i učiniti to da se ona ili on jos vise zaljubi u vas.

   • Napišite pesmu-  Iako ovo izgleda teško na prvi pogled, ne zaboravimo da je upravo ljubav ta koja inspiriše svaku osobu, čak i kada za sebe smatrate da ste daleko od pesničkog genija.
   • Upotrebimo sitnice- Možemo upotrebiti stvari koje nam nikada ne bi pale na um. Ponekad su obična tegla, kutijica, list papira sasvim dovoljni u ovakvim situacijama i mogu učiniti čuda. Iseckajte papiriće, ispišite na njima romantične aspekte vašeg odnosa ili 100 razloga zbog kojig ga/je volite.
   • Ljubav ulazi na usta- Nije na odmat napraviti omiljeno jelo vaše lepše ili jače polovine i servirati ga na dekorisanom stolu sa mirišljevim svecama i flašom dobrog vina. Ako se slabije snalazite u kuhinji, ne smatrajte da imate problem. Jednostavno istrčite do najbližeg kioska i kupite recepte koji ce vam sigurno biti od pomoći.
   • Odštampajte majice- Štampanje običnih belih majci ne oduzima puno vremena ni novca, a može biti pravi pogodak. Na jednoj možete napisati LO, a na drugoj VE tako da kad ste jedno pored drugog predstavljate jednu ljubavnu celinu.
   • Čokoladne čarolije- Čokolada budi nasa cula i podstice dobro raspolozenje i afrodizijak. Nećete pogrešiti ako vašoj dragoj poklonite čokoladne komadice u obliku srca i buket crvenih ruža. To možete ostaviti na njenom jastuku, kako bi joj izazvali osmeh cim se probudi. Ruže i čokolada su ipak nezaobilazne stavke kada je rec o ovako romantičnim trenucima.
   • Vaše slike ili dobra knjiga- Sigurni smo da blizu vašeg stana imate knjižaru u kojoj možete kupiti adekvatan album za zajedničke slike. Iznad svake slike napišite datum ili romantičnu poruku koja će ostaviti utisak. Knjiga je takođe sitnica koja puno znači. Ljubavni romani su uvek aktuelni ili zbirke citata koji bi mogli da podsećaju vašu voljenu osobu na važne i zajedničke trenutke pune nežnosti.

Uživajte u čarima koje pruža ljubav. Volite i budite voljeni, podelite radost, iskazujte osećanja nesebično i nikada ne zapostavljajte svoje voljeno biće.”

Želimo  vam srećan predstojeći DAN ZALJUBLJENIH!

https://www.youtube.com/watch?v=l6I2p6eTGgI

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin