, Veliko spremanje može da počne, Gradski Magazin

Veliko spremanje može da počne

, Veliko spremanje može da počne, Gradski MagazinDolaskom proleća obično dobijemo puno nove energije koju želimo da upotrebimo na pravi način i upustimo se u poslove koje planiramo već neko vreme. Jedna od tih stvari koja je čekala našu dobru volju je sređivanje prostora u kome živimo. Pored velikog čišćenja svih prostorija, potrebno je srediti i ormare, pre svega prepakovati garderobu. Dešava se da smo u međuvremenu kupili dosta nove  garderobe i da sve što imamo ne možemo više da složimo na način na koji smo navikli. Tim stručnjaka iz Forma Ideale ima par saveta za takve situacije, koji nam mogu pomoći da preuredimo postojeći prostor za odlaganje garderobe.

 

  1. Možemo da odvojimo garderobu koju ne koristimo već duže vreme. Ono što je očuvano možemo da odvojimo i doniramo, a ono iznošeno možemo, bez griže savesti, da bacimo, jer više nema svoju prvobitnu estetsku vrednost i sasvim sigurno nam neće više biti potrebno.
  2. Garderobu koju smo zadržali, najbolje je da sortiramo po godišnjim dobima u kojima je koristimo. Zimska garderoba sada se već može odložiti na neke više police, a garderoba za toplije vreme se može spustiti na one niže. Ono što, takođe, možemo da uradimo je da garderobu sortiramo po bojama, kako bismo se lakše i brže snašli u žurbi, a možemo je i podeliti na grupe garderobe dugih i kratkih rukava.
  3. U delu sa garderobnom šipkom takođe je važno napraviti red. Možemo da odvojimo jedan ugao za zimske jakne, a prolećne jakne, mantile i sakoe možemo da stavimo na dostupnije mesto. Posebne ofingere možemo da odvojimo za košulje, pantalone, suknje, haljine, pa i marame i ešarpe, i tako olakšamo sebi pronalaženje baš onog komada garderobe koji nam je potreban.

Ako i dalje nemamo dovoljno prostora za sve što nam je potrebno, ili jednostavno želimo da u svoj dom unesemo nešto novo i funkcionalno, zauzimajući, pritom, što manje prostora, predlog su sitniji komadi nameštaja poput ormara PRESTO S2D. Idealan za uzani prostor u spavaćoj sobi je garderober PICTOR sa kliznim mehanizmom otvaranja, koji predstavlja idealnu kombinaciju bele boje i dekora hrasta, a koji čine bočno smeštene garderobne police i garderobna šipka u središnjem delu. Postoji i mogućnost ugradnje dodatne LED rasvete, koja može doprineti toplijoj atmosferi ušuškane spavaće sobe. Komode mogu biti takođe rešenje kod smeštanja dela stvari koje ne mogu da stanu u ormar. Komoda ETNA 4F za moderne, ali svedenije i jednostavnije ambijente, ili komoda ROYAL KS5, za rustičnije ili ambijente boho stila spavaćih soba, idealne su za odlaganje sitnijih delova garderobe, peškira ili posteljine, ali i razne aksesoare koji traže svoje mesto u životnom prostoru.

Dodatnu pažnju dizajneri Forma Ideale poklanjaju srednjim i velikim prostorijama koje traže prostranija rešenja poput ormara KARL 5K1O, čija je unutrašnjost veoma funkcionalna, sa odlično pozicioniranim sitemom polica i prostora sa garderobnom šipkom. Ovaj model garderobera opciono se može dopuniti policama, što je često san svakoga od nas kada želimo da održimo unutrašnjost svojih ormara preglednom. Uz ovakav ormar, ukoliko prostorne performanse to dozvoljavaju, odlično se može uklopiti komoda KARL 3K4F.

Model ormara ASTOR 4K2O je takođe uklopiv u prostorije srednjih ili većih dimenzija. Njegov upotrebni prostor je podeljen na deo sa policama na jednoj, i deo sa garderobnom šipkom na drugoj strani, pa se može iskoristiti na pravi način i održavati uvek urednim. Ogledala, koja generalno imaju efekat vizuelnog uvećanja prostora, ujedno su i omiljeni segment enterijera spavaće sobe u ritualima odabira odeće. Ne treba zaboraviti i na mogućnost dodavanja noćnog ormarića ASTOR NO1F, koji može biti vrlo fukcionalan komad nameštaja pogodan za odlaganje knjiga, nakita i drugih sitnica.

Kada su glavni komadi nameštaja izabrani ostaje da se pozabavimo dekoracijom, ukrasnim jastucima i sobnim biljkama predviđenim za spavaći prostor. I na kraju, svakoga jutra potrebno je provetriti i udahnuti svežinu prolećnog jutra našem idealnom prostoru.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Promocija knjige “Putovanje kroz ljubav” Ivane Tomić Blečić, Gradski Magazin

Promocija knjige “Putovanje kroz ljubav” Ivane Tomić Blečić

U Akademiji 28 održana je promocija druge knjige Ivane Tomić Blečić –“Putovanje kroz ljubav”. Autorka …

, Premium spektakl na omiljenoj zimskoj destinaciji, Gradski Magazin

Premium spektakl na omiljenoj zimskoj destinaciji

Lepa Brena i Zdravko Čolić nastupaju u hotelu Grand Kopaonik na Music Week festivalu Sunčani …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin