Muzički performans, Video i muzički performans Slobodana Maldinija, Gradski Magazin

Video i muzički performans Slobodana Maldinija

Video i muzički performans Slobodana Maldinija

 

Da li je moguće u samo 53 minuta smestiti četrdesetogodišnje delo jednog autora? U video – muzičkom performansu 53′ Maldini predstavlja svoja najznačajnija likovna i muzička dela nastala od 1975. do danas. Maldinijevo stvaralaštvo sadržano je u tri stilske grupe: digitalna umetnost, crteži i grafička umetnost. Radovi na polju digitalne umetnosti su arhitektonski i apstraktni projekti nastali u periodu 2000-2015. i sadrže brojne arhitektonske akvizicije i konkurse na kojima je Maldini izradio projekte za arhitektonske objekte i urbanističke celine u: Italiji, Japanu, Argentini, Finskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru, SAD, Kini, Izraelu, Egiptu, Srbiji … Maldinijevi grafički radovi nastali su na osnovu višegodišnje internet prepiske sa umetnikom Dr. Aganom i predstavljaju reakcije na događaje u svetu umetnosti. Predstavljeni Maldinijevi crteži nastajali su od 1975, kada je prvi put javno izlagao svoje radove, potom tokom 1980-ih kada je održao više samostalnih i zajedničkih izložbi sa grupom MEČ.

1990-ih, kada je izradio brojne arhitektonske skice i studije slobodnom rukom. Video projekciju prati pretpremijerno izvođenje Maldinijevog muzičkog cd-a “Elements” u kojem su sadržani muzički radovi u žanru elektronske muzike nastali od 2012. do danas. Poseban muzički raritet je Maldinijevo izvođenje autentične budističke muzike na tradicionalan istočnjački način, uz snimke izvođenja tibetanskih budističkih monaha u manastirima u Nepalu i Indiji.Kao umetnost u kontekstu opšte kulture prikazana je posebno arhitektura na evropskom tlu, a potom i staroegipatska, kineska, japanska, majanska i dr, kao i stilovi razvijeni pod uticajem kulturne tradicije Istoka.

Slobodan Maldini rodjen 1956. Arhitekta, umetnik,pisac i teoretičar arhitekture. Značajan predstavnik alternativne arhitekture u Srbiji. 1975-85 godine studirao je arhitekturu u Beogradu i Vičenci, kod profesora Džejmsa Akermana i Volfganga Loca. Njegovi rani radovi sadrže eklektiče elemente postmoderne arhitekture 80-tih. 1985 godine učestvovao je na Pariskom bijenalu sa ikonama arhitekture: Rosijem, Andom, Botom, Fosterom, Gerijem, Hadidovom. Napisao “Enciklopediju arhitekture” u 7 tomova, sa preko 40.000 odrednica. Među ostalim izdanjima su: “Senke bogova”, “Zimska priča”, “Rečnik brendiranja”, “Porno i pank neoarhitektura”,„Enciklopedija arhitekture”, „Leksikon arhitekture”, „Projektovanje školskih zgrada” .

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

, Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika, Gradski Magazin

Samsung proširuje portfolio nosivih uređaja, za napredno iskustvo praćenja zdravlja svih korisnika

Samsung Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra omogućavaju nova, inteligentna iskustva praćenja zdravlja, i daju …

, Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama, Gradski Magazin

Galaxy Buds3 Pro donose unapređen zvuk i komunikaciju zahvaljujući inovativnim AI specifikacijama

Galaxy Buds3 serija – proširenje povezanog iskustva kroz Galaxy AI Serija Galaxy Buds3 donosi novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin