Više od pola miliona glasova, Više od pola miliona glasova za MAC nominacije u prvih 5 dana, Gradski Magazin

Više od pola miliona glasova za MAC nominacije u prvih 5 dana

Nije prošlo ni nedelju dana od kada je objavljeno glasanje za MAC nominacije, a pristiglo je već više od pola miliona online glasova!

Preko 600 nominacija raspoređeno je u 17 kategorija za glasanje na sajtu musicawardsceremony.com a u prvom krugu glasanja koji traje do 11. januara, svaki glasač ima pravo na 10 online glasova po kategoriji. Numere su nominovale radio stanice iz regiona, a u nominacijama su se našle pop i rok numere, narodne pesme, hip-hop i trep numere izvođača iz 6 zemalja učesnica.

Tokom glasanja na prvom MAC-u, ukupno je pristiglo više od million glasova ne samo iz zemalja regiona nego i sa drugih kontinenata, a deo prihoda od SMS glasova i ulaznica organizatori Skymusic i CEBEF su preusmerili UNICEF-u, koji je sredstva namenio programu za adolescente i mlade.

“UNICEF razvija program za adolescente i mlade, koji je je usmeren na to da se poboljšaju mogućnosti za učešće mladih i za sticanje veština značajnih za njihovu budućnost. Program ima poseban fokus na one koji su u najvećoj opasnosti da budu isključeni, uključujući devojčice, najsiromašnije, osobe sa invaliditetom, mlade ljude u pokretu i one koji su pogođeni sukobima i prirodnim katastrofama.” izjavila je Vesna Savić Đukić iz ove organizacije.

Poruka koju je MAC nosio nije bila samo muzička. Slojevitost manifestacije ogledala se i u porukama mira, solidarnosti, borbe protiv rasizma i nasilja, koje su voditelji MAC-a prenosili tokom trajanja čitave manifestacije.

“Raduje nas činjenica da su sredstva od MAC-a preusmerena adolescentima. Mislim da je u njihovom uzrastu jako važno da usvoje sve te poruke, a najveće regionalne muzičke zvezde koje su nastupile i koje su nagrađene na MAC-u su mahom njihovi idoli.” rekao je Milenko Škarić, vlasnik Skymusic-a u čijoj je organizaciji održan Music Awards Ceremony.

I ove godine MAC će imati humanitarni aspekt, jer organizatori deo svog prihoda od ulaznica izdvajaju u humanitarne svrhe, a uz to je kreiran i online MAC shop https://skycom.rs/special–mac-shop u kome ljudi dobre volje mogu kupiti MAC majice, a sav prihod od prodaje majica Skymusic izdvaja u humanitarne svrhe.

MAC 2020 biće još glamurozniji od prethodnog, uz najmoderniju svetsku produkciju i nastupe najvećih regionalnih zvezda, od kojih je za sada potvrđena Nina Badrić. Karte za događaj mogu se nabaviti na tickets.rs

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Exit, EXIT okupio svet u prestonici – preko 10.000 fanova iz 40 zemalja posetilo EXIT Belgrade Takeover!, Gradski Magazin

EXIT okupio svet u prestonici – preko 10.000 fanova iz 40 zemalja posetilo EXIT Belgrade Takeover!

Proteklog vikenda održan je veliki EXIT Belgrade Takeover, koji je uz tri dana programa i …

Bijelo dugme, Fantastična konferencija održana u “Tri šešira”: Bijelo dugme na dočeku Nove godine u Herceg Novom!, Gradski Magazin

Fantastična konferencija održana u “Tri šešira”: Bijelo dugme na dočeku Nove godine u Herceg Novom!

U restoranu “Tri šešira” u Skadarliji održana je konferencija za medije povodom dočeka Nove godine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin