, Vitrine kao vizuelni pečat svakog doma, Gradski Magazin

Vitrine kao vizuelni pečat svakog doma

Kada razmišljamo o uređenju prostora, akcenat uvek stavljamo na detalje. Pored osnovnih komada nameštaja, važno je da uz njih uvek ukopimo neki komad koji će upotpuniti prostor. Jedan od takvih komada svakako su vitrine. Večni klasik svakog doma, bilo iz praktičnih ili estetskih razloga, adekvatna vitrina pružiće prostor za skladištenje i istovremeno će naglasiti dekorativne predmete.

Vitrina u dnevnom boravku može stajati uz TV policu ili nezavisno od nje. Ukoliko imate dovoljno prostora, možete postaviti vitrinu na zid iza sofe, za efekat dodatne elegancije u prostoru, ali i maksimalne iskorišćenosti protsora. Ležaj OSTIN u sivom dezenu, sjajan je izbor za savremeni dom, a pruža vam mogućnost izbora različitih dekora i modela vitrina.

Vitrine sa staklenim frontovima uneće dodatnu refleksiju svetlosti u prostoru. Primer takve vitrine je vitrina CORSICA 2K VS2 koju odlikuju svedene dizajnerske linije, što omogućava isticanje raskošne teksture rustičnog dekora flagstaf hrasta, obogaćenog crnim funkcionalno-dekorativnim detaljima. Visoki nogari daju joj posebnu autentičnost i čine je i modernim i praktičnim izborom za savremeni dnevni boravak. Odlikuje je funkcionalno raspoređen upotrebni prostor koji čine staklene police.

, Vitrine kao vizuelni pečat svakog doma, Gradski Magazin
Vitrine kao vizuelni pečat svakog doma 4

Mogućnost dodavanja rasvete doprineće dodatnoj prefinjenosti i naglasiti sjajne površine staklenih polica, ali i predmeta koji se u njoj nalaze. Za dodatno odlaganje sitnica možete dodati i vitrinu CORSICA 1KVS1 koja je takođe deo kolekcije CORSICA za uređenje ambijenta dnevne sobe, a koju odlikuje raskošni dekor flagstaf hrasta.

Vitrina može biti odličan dodatak i kutku za čitanje ili kancelariji. Može biti i deo biblioteke, a ako želite da vam baš sve bude lako dostupno, praktično rešenje je otvorena vitrina.

Vitrina SARDINIA POP u kombinaciji artisan hrasta i crnog dekora uneće odraz autentičnog i odvažnog stila. Sastoji se od zatvorene komode sa dve pregrade u donjem delu, pogodne za odlaganje predmeta u svakodnevnoj upotrebi, i dodatnog pregradnog dela koji odgovara dimenzijama komode. Vitrinu možete dekorisati dodacima poput dekorativnih biljaka, knjiga, antikviteta, časopisa, suvenira itd. Postoji i mogućnost ugradnje dodatne rasvete na vitrini koja će je odvojiti od zida i stvoriti iluziju dubljeg prostora.

Pored vitrine možete postaviti fotelju MARTIN koja je moderno rešenje za uređenje dnevnog boravka, sa mogućnošću spuštanja naslona u cilju većeg komfora.

Vitrina može biti i kombinacija otvorenih i zatvorenih polica, a možete je smestiti u deo trpezarije ili pored zida u prolazu izleđu hodnika i dnevne sobe. Kao praktično rešenje, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu vitrinu KENT POP V, u kombinaciji belog i sivog hrast dezena, koja poseduje upotrebni prostor sa sistemom polica u zatvorenom i otvorenom delu, pogodnim za omiljeni kućni dekor i drage potrebne stvari.

, Vitrine kao vizuelni pečat svakog doma, Gradski Magazin
Vitrine kao vizuelni pečat svakog doma 5

Vitrine nisu samo komadi nameštaja, one su priče koje oživljavaju prostor. Njihova sposobnost da funkcionalnost spoje sa estetikom čini ih značajnim elementom svakog enterijera. Kroz staklena vrata i pažljivo postavljene police, vitrine postaju ne samo mesto za čuvanje i izlaganje, već i izraz stila i ličnosti. Bilo da se koriste za isticanje kolekcija, dragocenosti ili omiljenih knjiga, ovi elegantni komadi nameštaja dodaju notu sofisticiranosti i doprinose jedinstvenom karakteru svakog prostora.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin