Vlade Divac ostaje na čelu OKS, Gradski Magazin

Vlade Divac ostaje na čelu OKS

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izabran za mesto potpredsednika košarkaških operacija NBA ekipe Sakramento Kings. Predsednik OKS ostaće na čelu olimpijskog komiteta do isteka mandata u februaru 2017. godine.

Zadovoljstvo mi je što sam dobio priliku da se vratim u klub za koji me vežu najlepše uspomene u mojoj košarkaškoj karijeri. Smatram da je mesto potpredsednika u Sakramentu velika čast i da ovo može biti samo dodatna snaga za našu olimpijsku kuću u međunarodnim okvirima. Moje angažovanje  u OKS ostaje nepromenjeno do kraja olimpijskog ciklusa, a obzirom na to da sam i do sada ziveo na relaciji Sjedinjene Američke Države-Srbija, posao u Sakramentu neće ni na koji način uticati na obavljanje funkcije predsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Sistem rada unutar Olimpijskog komiteta Srbije postavljen je tako da uspešno funkcioniše već sedmu godinu, čak i onda kada ja nisam u Srbiji, prvenstveno kroz angažovanje potpredsednika Žarka Paspalja i Ivana Todorova, kao i ostalih članova Izvršnog odbora- rekao je predsednik OKS Vlade Divac.

 

Vlade Divac pored funkcije predsednika OKS, obavlja i funkciju člana Izvršnog odbora Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, član je Centralnog borda FIBA ispred Komisije za igrače a na čelu je i fondacije „Ana i Vlade Divac“.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!, Gradski Magazin

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!

Vikend za nama u prestonici obeležila je “krvava” tematska žurka pod nazivom “Niske strasti” u …

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!, Gradski Magazin

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!

Brojne organizacije sa platnog spiska Rokfeler fondacije, ne štede ni novac ni ljudstvo, a sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin