Vladimir Gvojić, Vladimir Gvojić polaskan priznanjem Car Konstantin: Nagrada mi predstavlja više nego što mogu da opišem!, Gradski Magazin

Vladimir Gvojić polaskan priznanjem Car Konstantin: Nagrada mi predstavlja više nego što mogu da opišem!

Radi ono što voliš i uvek daj svoj maksimum reči su koje najbolje opisuju glumca Vladimira Gvojića


Mlad, talentovan, perspektivan. Dovoljno je da ga samo jednom vidite na snimanju i shvatite da se radi o momku koji izgara za ono što voli. Gvojić je odavno poznat u filmskim krugovima, a iza sebe ima zavidan broj ostvarenja.

Povod za ovaj intervju za portal PRessSerbia  bio je njegova prva glavna uloga u dugometražnom filmu A.S., koji je u domaće bioskope stigao 15.10.2020, a za koju je na 55. Filmskim susretima u Nišu, osvojio nagradu Car Konstantin.

Zahvaljujući ovoj nagradi, Vlada je ušao u istoriju festivala kao drugi glumac koji nije završio glumačku akademiju, a koji je osvojio ovo prestižno priznanje. Prvi je bio Pavle Vujisić.

Vladimir Gvojić, Vladimir Gvojić polaskan priznanjem Car Konstantin: Nagrada mi predstavlja više nego što mogu da opišem!, Gradski Magazin

  1. Ovo je tvoja prva glavna uloga u dugometražnom filmu. Kako si snašao u njoj?

Kako sam se snašao  proceniće publika i struka, ali ja sa svoje strane mogu da kažem da sam se pre svega trudio da liku ostanem dosledan, a da on ne bude dosadan, što je možda jedan od najvećih izazova pri snimanju filma čija drama i narativ najvećim delom počivaju upravo na tom liku.

  1. Nije prvi put da ti reditelji dodelu rolu „bad boy“-a. Po čemu se Sale razlikuju od tvojih ranijih uloga

Po mnogo čemu, pre svega po tome što je ovo prvi takav lik koga sam imao priliku da “branim” u dugometražnom  filmu, što je dalo prostora da ta odbrana bude kompleksnija i dublja nego što je moguće postići u kratkom metru.

  1. Da li ti je bio psihički zahtevno dok si pripemao za ovaj lik?

Sa jedne strane, svaki lik koji sam radio bio je zahtevan za psihu u nekoj meri, ali pošto je ovaj film inspirisan stvarnim događajem, bilo mi je dodatno bitno da on kao čovek bude smisleno i realno osmišljen i prikazan.

  1. Kako si došao do saradnje sa Milenom ili kako je ona došla do tebe?

Milena je do došla do mene, kada je snimala vežbu mizankadra na trećoj godini studija režije, na preporuku divne Maje Miloš.

  1. Nisi završio glumačku akademiju a opet si , sasvim zasluženo, prepoznat na filmskoj sceni Srbije. Da li ti je tokom dosadašnje karijera ta diploma negde trebala i da li još uvek postoje predrasude u vezi sa naturuščicima?

Koliko znam natursčik je izraz koji se koristi za osobu koja na filmu tumači nesto slično sebi privatno, za šta ja do sada nisam imao priliku. Status glumca amatera je nesto čemu sam oduvek pokušavao da se suprotstavim pre svega trudeći se da sve što radim, radim najprofesionalnije što mogu. Predrasuda ima uvek, ali to nije nešto što me je previše dojmilo do sada, niti sam ikada osetio nedostatak diplome na svojoj koži kao nesto negativno. Mada, nikad se ne zna

6. Šta bi naveo kao najnezaboravniji momenat sa snimanja?

Posto je upitanju jedno dosta kratko i kompaktno snimanje, gotovo celo je bilo nezaboravan trenutak. Ovom prilikom bih  izdvojio uspomenu na 30ak santimetara kose koju sam morao da ošišam kada smo dosnimavali film godinu dana nakon samog snimanja.

  1. Šta si to novo naučio radeći na ovom angažmanu?

Mnogo toga, pre svega razliku u ritmu građenja karaktera u odnosu na kratki film, ili manju rolu.

  1. Razgovarali smo nekoliko dana pre nego što si na Filmskim susretima u Nišu, osvojio prestižnu nagradu Car Konstantin. Tada nisi imao nikakva očekivanja niti si se ovome nadao. Kakvi su utisci sada i šta za tebe ova nagrada predstavlja? 

Nagrada za mene predstavlja više nego što mogu da opišem. Ja sam veliki ljubitelj filma uopšte, a posebno domaćeg. Većina mojih uzora, i životno i profesionalno su bili velikani našeg glumišta, od kojih je jedan velik broj dobio i ovu nagradu. Iako ne osećam niti ću ikada, mislim, da tom društvu pripadam, moram da priznam da su se okolnosti prema meni ponele veoma, veoma laskavo. Ono što osećam u ovom trenutku je poniznost, pre svega, i veliku zahvalnost žiriju koji je doneo odluku kakvu jeste, kao i organizaciji festivala, pa na posletku i čitavom divnom gradu Nišu, koji već 55 godina dočekuje glumce raširenih ruku.

 

9 . Zbog čega publika treba da pogleda film  „A.S“?

Pa, to je pre svega jedan lep i poetičan film, ne traje predugo, a ima i pljačku i ljubavnu scenu.

 

 

Foto:Sara Simović,Sara Apostolovic

Izvor:  PRessSerbia/Bojana Đurović

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

EXIT, Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!, Gradski Magazin

Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!

Višestruko nagrađivani EXIT festival i Sea Star koji EXIT tim organizuje u susednoj Hrvatskoj i …

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Gradski Magazin

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga

Proteklog vikenda, na Sajmu knjiga, održana je promocija autorskog dela Ivane Blečić „Sama među ljudima“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin