, VODEĆI PROIZVOĐAČ LIMENKI PRVI DOBIO SERTIFIKATE ZA ODRŽIVOST ALUMINIJUMA, Gradski Magazin

VODEĆI PROIZVOĐAČ LIMENKI PRVI DOBIO SERTIFIKATE ZA ODRŽIVOST ALUMINIJUMA

Bol korporacija (NYSE: BLL) objavila je danas da je prošla sertifikaciju Inicijative za upravljanje aluminijumom za sve svoje 23 fabrike limenki za piće u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi. Ovo je veliki uspeh u oblasti održivosti za Bol, koji je tako postao prvi proizvođač limenki za piće koji je ispunio ekološke, društvene i principe upravljanja ove organizacije.

Pored ove sertifikacije, cilj kompanije Bol je i značajno smanjenje svog karbonskog otiska i već koristi obnovljivu energiju u svom poslovanju u Evropskoj uniji, Srbiji i Velikoj Britaniji. Bol je ranije najavio sporazume po kojima će sve njegove fabrike u Severnoj Americi preći u potpunosti na obnovljive izvore energije do 2021. godine.

„Izuzetno smo ponosni što smo prvi proizvođač aluminijumskih limenki za piće koji će dobiti ASI sertifikate“, izjavio je Ron Luis, predsednik kompanije Bol Beveridž Pekidžing za Evropu, Bliski istok i Afriku. „Zahvaljujući svojim beskonačnim mogućnostima reciklaže, aluminijumske limenke su vrsta ambalaže za napitke sa najvećom stopom rasta u Evropi. S obzirom na to da potrošači traže proizvode koji manje škode životnoj sredini, mogu biti sigurni u ogromne prednosti aluminijuma u smislu održivosti, kao što je odgovoran pristup nabavci. Ova sertifikacija, u kombinaciji sa našim ulaganjima u obnovljivu energiju, potvđuje posvećenost kompanije Bol niskokarbonskoj, održivoj ekonomiji.“

ASI predstavlja inicijativu brojnih industrija koja garantuje odgovornu proizvodnju, nabavku i upravljanje aluminijumom širom svog lanca vrednosti. S obzirom na to da potrošači zahtevaju veću održivost kad je reč o pakovanim proizvodima, Inicijativa za upravljanje aluminijumom planira da za aluminijum učini isto što je Savet za upravljanje šumama (FSC) uradio za papir i drvo – da učinak u oblasti održivosti bude vidljiv i javan.

Kompanija Bol je dobila ASI sertifikate za standarde učinka i lanca zaštite.

ASI standard učinka vrednuje napore koje Bol ulaže u svojim fabrikama u oblasti procene, upravljanja i objavljivanja ekološkog, društvenog i uticaja u oblasti upravljanja. Tu spadaju pitanja kao što su briga o životnom ciklusu proizvoda, reciklaža, emisije gasova staklene bašte, upravljanje vodom i otpadom, biodiverzitet, poslovni integritet i ljudska prava i radnika i lokalnih zajednica.

ASI standard lanca zaštite definiše zahteve za uspostavljanje lanca nabavke materijala koji se proizvodi i obrađuje duž lanca vrednosti. U slučaju kompanije Bol, on povezuje odobrene prakse – sertifikovane po ASI standardu učinka – od eksploatacije i izdvajanja do topljenja, livenja, proizvodnje i punjenja limenki.

„Ovaj potez predstavlja naš odgovor na sve veću potrebu potrošača širom Evrope i sveta za istinski održivom ambalažom koja može beskonačno da se reciklira“, izjavila je Ketlin Pitri, direktorka komercijalnog poslovanja i održivosti u Bol korporaciji. „Tesno sarađujemo sa svojim kupcima iz sektora pića kako bismo im pomogli u ostvarivanju obaveza u oblasti održivosti, uključujući praksu odgovorne nabavke. Bol je ponosan na činjenicu da je dobio ove sertifikate.“

„Izuzetno nam je drago što dodeljujemo ASI sertifikate Bol korporaciji, najvećem proizvođaču aluminijumskih limenki na svetu“, izjavila je dr Fiona Solomon, generalna direktorka Inicijative za upravljanje aluminijumom. „ASI standard obuhvata ključna pitanja duž celog lanca vrednosti. Program se odnosi na odgovornu proizvodnju, nabavku i upravljanje ovim važnim industrijskim metalom. ASI sertifikacija omogućava industriji aluminijuma da pokaže odgovornost i pruži nezavisne i verodostojne garancije učinka. Programi sertifikovanja lanaca nabavke kao što je ASI, postaju sve važniji za kupce i zainteresovane strane koje žele potvrdu da je praksa kompanija u pogledu održivosti prava.“

Imajući u vidu da je 75 odsto aluminijuma koji je ikada proizveden i dalje koristi širom sveta, jasno je da metal ima ključnu ulogu u pravoj cirkularnoj ekonomiji. Bol predvodi napore ovog sektora u cilju značajnog povećanja stope recikliranja aluminijumskih limenki za piće u Evropi, koja trenutno iznosi 75 odsto. Recikliranje aluminijuma štedi 95 odsto energije potrebne za proizvodnju u poređenju sa čistim metalom i time pomaže svetskoj zajednici da ispuni hitne ciljeve smanjenja karbonskog otiska.

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin