Irena Vujović, Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlova, Gradski Magazin

Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlova

U Užicu je 700 domaćinstava iskoristilo subvencije za zamenu individualnih ložišta što je odlična vest, ali i značajan rezultat koji smo zajedno ostvarili u poslednje dve godine – izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon što je sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević obišla novu gasnu kotlarnicu u Sportskoj hali Veliki park i posetila jednu od porodica koja je uz subvenciju zamenila kotao u svom domaćinstvu.


– Zadovoljstvo mi je što danas obilazimo projekte koji su izuzetno značajni za smanjenje aerozagađenja. Užice je jedan od gradova koji beleži prekomerno zagađenje i zato je važan set mera koji sprovodimo kako bismo popravili kvalitet vazduha. Lokalna samouprava je pokazala odgovornost prema građanima, imali su spremne projekte koje su kandidovali na konkursima ministarstva i zbog toga danas možemo da imamo ove rezultate. U sportskoj hali Veliki park zamenjena je kotlarnica na mazut, novom gasnom kotlarnicom. Ovo je značajan projekat, ali je takođe važan i veliki odziv građana za subvencionisanu zamenu ložišta u domaćinstvima. Građani Užica su pokazali da su ekološki odgovorni i da žele da se greju na ekološki prihvatljivije energente, dajući time lični doprinos poboljšanju kvaliteta vazduha – rekla je Vujović.

Irena Vujović, Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlova, Gradski Magazin

Ministarka je podsetila da je uz podršku ministarstva u prethodnoj godini zasađeno više od pet hiljada sadnica u Užicu i dodala da će se u tom pravcu nastaviti i u budućnosti.

Govoreći o ostalim ekološkim projektima u tom gradu, Vujović je najavila ulaganje u “Duboko” koji će biti jedan od najmodernijih regionalnih reciklažnih centara u Srbiji, u skladu sa evropskim standardima.

Irena Vujović, Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlova, Gradski Magazin

-Sredstva za Regionalni centar za upravljanje otpadom obezbeđena su iz kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj i to je jedan od najznačajnijih projekata ne samo za Zlatiborski, već i za lokalne samouprave Moravičkog okruga koje ka njemu gravitiraju. Važno je da radimo i na edukaciji građana za primarnu selekciju otpada i čestitam gradonačelnici na edukativnom centru koji je izuzetno važan za sve što nam sledi – rekla je Vujović, dodajući da je Užice deo projekta odvajanja otpada u domaćinstvima, koji se sprovodi u 17 gradova i opština u Srbiji, u cilju povećanja stope reciklaže.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin