Irena, Vujović: Donacija autosmećara Sjenici doprineće boljem upravljanju otpadom, Gradski Magazin

Vujović: Donacija autosmećara Sjenici doprineće boljem upravljanju otpadom

Deponija „Goveđak“ u Sjenici će biti zatvorena i sanirana, a trenutno se radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije – izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon što su u Beogradu predsedniku opštine Sjenica Munibu Mujagiću uručeni ključevi od autosmećara, koji je sjeničkom javno – komunalnom preduzeću ustupilo na korišćenje beogradsko JKP „Gradska čistoća“.


-Intenzivno radimo i očekujem da projekat za zatvaranje deponije bude gotov u junu, a nakon toga će krenuti radovi na sanaciji. Sjenica će ubuduće otpad odvoziti na transfer stanicu u Novoj Varoši koju gradimo za četiri opštine, a ka kojoj će, pored ove dve opštine, gravitirati i Prijepolje i Priboj. Transfer stanica je prvi korak ka rešavanju problema upravljanja otpadom u ovom delu Srbije – rekla je Vujović.

Irena, Vujović: Donacija autosmećara Sjenici doprineće boljem upravljanju otpadom, Gradski Magazin

Ministarka je navela da je prilikom nedavne posete predsednika Vučića Sjenici, kao jedan od problema koji se odnosi na zaštitu i očuvanje životne sredine istaknuto to što opštinskom javno – komunalnom preduzeću nedostaje adekvatan kamion „smećar“ i zahvalila rukovodstvu Grada Beograda i JKP „Gradska čistoća“ na obezbeđenoj donaciji.

-Dodelom ovog vozila rešavamo taj problem i doprinosimo boljem upravljanju komunalnim otpadom u Sjenici. Ministarstvo koje vodim je prošle godine obezbedilo i 120 novih kontejnera za ovu opštinu, a u narednom periodu ćemo videti i šta je to još što možemo da učinimo kada je reč o unapređenju stanja životne sredine i kvaliteta života građana u Sjenici – rekla je Vujović.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin