Irena, Vujović i Ružić dodelili plaketu pobedničkom učenikom timu za najbolji ekološki projekat, Gradski Magazin

Vujović i Ružić dodelili plaketu pobedničkom učenikom timu za najbolji ekološki projekat

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović danas je u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu, zajedno sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem dodelila plaketu timu Osnovne škole ,,Velizar Stanković Korčagin“ iz Velikog Šiljegovca, koji je na takmičenju učeničkih projekata iz oblasti ekologije, po odluci žirija, osvojio prvo mesto.


Vujović je navela da je takmičenje deo pilot projekta „Uloga učenika u zaštiti životne sredine“, koji su zajedno realizovali Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. – Odlučili smo se da zajedno sprovedemo edukaciju najmlađih, kako bi jednog dana izrasli u odgovorne građane i odgovorno se odnosili prema životnoj sredini. Timovi iz naša dva ministarstva su vredno radili, kako bi odabrali sadržaj za učenike u skladu sa njihovim uzrastom. Škola koja je osvojila prvo mesto danas je u poseti Prirodnjačkom muzeju, a obilaziće i Botaničku baštu. I sa drugim osnovnim školama koje su osvojile najviše bodova, drugoplasiranom ,,Branko Radičević“ iz Negotina i trećeplasiranom ,,Bratstvo“ iz Novog Pazara, planiraćemo aktivnosti i organizovati susrete – rekla je Vujović.

Irena, Vujović i Ružić dodelili plaketu pobedničkom učenikom timu za najbolji ekološki projekat, Gradski Magazin

 

Ministarska je istakla da je projekat sproveden u 29 osnovnih škola i isto toliko lokalnih samouprava širom Srbije. Profesori i direktori škola u kojima smo sprovodili projekat su se maksimalno potudili, a i đaci su dobro prihvatili teme. U prethodnom periodu, obilazila sam neke od škola i pravo je zadovoljstvo videti kako naši najmlađi vide životnu sredinu i kako žele da se prema njoj odnose. Zadovoljna sam rezultatima projekta, jer je nama to iskustvo merilo za izradu krovnog dokumenta za sve osnovne škole u Srbiji. Implementacijom dokumenta u sve osnovne škole, ujedno podižemo nivo svesti i znanja učenika o zaštiti životne sredine, i dajemo doprinos za zdraviju i čistiju budućnost – rekla je Vujović.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin