Najnovije Vesti
WIZZ AIR DOBIO NAJVIŠE OCENE ZA BEZBEDNOST OD AGENCIJE AIRLINERATINGS.COM, Gradski Magazin

WIZZ AIR DOBIO NAJVIŠE OCENE ZA BEZBEDNOST OD AGENCIJE AIRLINERATINGS.COM

WIZZ AIR DOBIO NAJVIŠE OCENE ZA BEZBEDNOST OD AGENCIJE AIRLINERATINGS.COM, Gradski Magazin
Wizz Air, avio-prevoznik sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnojEvropi, dobio je najvišu ocenu za bezbednost – 7 zvezdica,koju dodeljuje jedina svetska agencija za ocenjivanje bezbednosti avio-kompanija i proizvoda AirlineRatings.com.
Ocena bezbednosti za svaku avio-kompaniju se zasniva na sveobuhvatnoj analizi informacija primljenih od svetskog upravnog tela u vazduhoplovstvu i vodeće asocijacije, kao i od vlada i na osnovu istorijskih podataka. Kriterijumi za ocenjivanje obuhvataju važne elemente kao što su IOSA sertifikacija, preporuka FAA, stanje i starost flote, istorija nesreća, ocena bezbednosti matičnezemlje koju daje Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) i drugi parametri. Ocena bezbednosti sedam zvezdica, kao što je slučaj sa Wizz Airom,dodeljuje se avio-kompanijama koje ispunjavaju sve kriterijume procene.
Wizz Air ima jednu od najmlađih flota na svetu – koja trenutno broji 104 aviona tipa Airbus A320 i A321 CEO, čija prosečna starost iznosi 4,5 godine. Ova avio-kompanija je naručila preko 250 najefikasnijih svetskih uskotrupnih aviona, Airbus A321 NEO, i prvi od njih se pridružuje floti ove avio-kompanije u januaru 2019. godine. Od svog prvog leta 2004. godine, Wizz Air mnogo vremena i resursa posvećuje obezbeđivanju kulture i procedura bezbednosti, kao i obuke i razvoja svetske klase. Wizz Air sarađuje sa vodećim evropskim partnerima za održavanje aviona kako bi njegova mlada i moderna gflota uvek bila u besprekornom stanju.
„Nama u Wizz Airu je bezbednost uvek glavni prioritet i izuzetno nam je drago što smo dobili najvišu moguću ocenu od agencije AirlineRatings.com. Ovo priznanje za nas predstavlja potvrdu da smo odredili prave prioritete i dodatno jača našu rešenost da nastavimo da letimo na najbezbedniji način širom naše velike mreže od preko 600 linija do 142 destinacije u 44 zemlje”, izjavio je Diderik Pen, izvršni potpredsednik i direktor operacija u Wizz Airu.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“, Gradski Magazin

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“

Koji god obrok da pravimo za našu porodicu, važno nam je da je zdrav i …

Svi pričaju o Ordinacija Lilo, Gradski Magazin

Svi pričaju o Ordinacija Lilo

U vreme pandemije korona virusa, boravak u kućama je „naterao“ ljude da sagledaju svoje zdravstveno …

Leave a Reply

Your email address will not be published.