, WIZZ AIR JE NAJODRŽIVIJA AVIO-KOMPANIJA U EVROPI, Gradski Magazin

WIZZ AIR JE NAJODRŽIVIJA AVIO-KOMPANIJA U EVROPI

Wizz Air, evropska avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, proglašena je za najodrživiju avio-kompaniju u Evropi na osnovu ocene firme Sustainalytics.

Ovom procenom rizika Sustainalytics meri kako kompanija proaktivno upravlja pitanjima zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja (ESG) koja su najznačajnija za njeno poslovanje. Na osnovu strukturisane, objektivne i transparentne metodologije, vrši se procena sposobnosti kompanije da umanji rizike i iskoristi prilike.

Wizz Air je tokom prošle godine znatno popravio svoju ocenu na polju održivosti i sada je najbolji među evropskim avio-kompanijama, što ga dovodi na neprikosnovenu vodeću poziciju.

Ovo poboljšanje je rezultat ogromne pažnje koju Wizz Air posvećuje održivosti. Ne samo da ima najmanji ekološki otisak na kontinentu (po putniku na svaki pređeni kilometar), već je i ostao finansijski stabilan u protekla 24 meseca, dodao 30 novih aviona svojoj modernoj floti i postao prva avio-kompanija koja je vratila plate pilotskog i kabinskog osoblja na nivo pre pandemije, kao i zaposlio preko 1000 novih ljudi. Otvaranje 18 novih baza i uvođenje preko 300 novih linija mreži ovog avio-prevoznika takođe potvrđuju da je poslovanje Wizz Aira održivo i uspešno, što će mu pomoći da utrostruči svoju veličinu i do kraja ove decenije ima 20.000 zaposlenih i 500 aviona u svojoj floti.

Uvid u učinak konkurenata koji obezbeđuje Sustainalytics predstavlja dubinsku analizu prednosti i mana kompanije po pitanjima zaštite životne sredine, socijalne politike i odgovornog upravljanja (ESG) u poređenju sa konkurentima i učinkom celog sektora.

„Ponosni smo što smo osvojili ovo prestižno priznanje, koje potvrđuje napore Wizz Aira na polju održivosti. Titula najodrživije evropske avio-kompanije govori da smo na dobrom putu i daje nam još više energije da nastavimo sa razvojem. Želim da se zahvalim svim svojim kolegama koji neumorno rade kako bi Wizz Air bio najbolja avio-kompanija u Evropi. Posvećeni smo svojim ciljevima i davanju primera celom sektoru u 2022. godini i ubuduće“, izjavio je Jožef Varadi, izvršni direktor Wizz Aira.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin