, Wizz Air kupuje 75 novih aviona tipa A321neo, Gradski Magazin

Wizz Air kupuje 75 novih aviona tipa A321neo

WIZZ na putu da postane avio-kompanija sa 500 aviona do 2030. godine i smanji emisije CO₂ za dodatnih 25 odsto

Wizz Air, najodrživija evropska niskotarifna avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, objavljuje da je obavestila Airbus da namerava da iskoristi svoje opcije kupovine 75 aviona tipa Airbus A321neo.

Dodatnih 75 A321neo aviona, uz isporuku najvećeg dela koja se očekuje 2028-29. godine*, potvrđuju Wizz Airov ambiciozni cilj da više nego utrostruči veličinu svoje flote do kraja ove decenije i tako postane avio-kompanija sa 500 aviona. Jačajući njegovu poziciju jedne od najodrživijih niskotarifnih avio-kompanija, A321neo avioni se odlikuju najnovijim tehnologijama u vazduhoplovstvu i nude brojne ekološke prednosti, uz smanjenje otiska buke za skoro 50 odsto, potrošnje goriva za 20 odsto i emisija azotnih oksida za 50 odsto.

Wizz Air trenutno ima flotu od 165 ultramodernih i efikasnih Airbusovih aviona, jednu od najmlađih flota na kratkim razdaljinama koja putnicima nudi neprikosnoveno iskustvo putovanja i minimalne emisije ugljenika.

„Kombinacija Wizz Airovog ultraniskotarifnog poslovanja i Airbus A321neo aviona kao lidera na tržištu čine čvrstu platformu za Wizz Airov budući rast u narednoj dekadi i dalje jačanje naše pozicije jedne od najodrživijih avio-kompanija na svetu. Na dobrom smo putu da postanemo avio-kompanija sa 500 aviona do kraja ove decenije i ispunimo obavezu da smanjimo emisije CO, koje su već najniže u sektoru, za 25 odsto do 2030. godine“, izjavio je Jóžef Varadi, generalni direktor Wizz Aira.

* Datumi isporuke aviona na osnovu opcije kupovine zavise od sporazuma između Wizz Aira i Airbusa i odobrenja Wizz Airovih akcionara kao transakcije klase 1 po pravilima listinga Tela za finansijski nadzor.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin