, WIZZ AIR NAJAVLJUJE NASTAVAK ŠIRENJA POSLOVANJA U ITALIJI, Gradski Magazin

WIZZ AIR NAJAVLJUJE NASTAVAK ŠIRENJA POSLOVANJA U ITALIJI

  • Dodatnih 750.000 mesta od Rima do Milana u ponudi
  • 12 novih linija od oktobra 2022.
  • Najnovije proširenje poslovanja rangira Wizz Air kao treću po veličini avio-kompaniju u Italiji

Wizz Air, najodrživija avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, najavljuje dalje širenje baza u Italiji, što je čini trećom po veličini avio-kompanijom u ovoj zemlji. Wizz Air prebacuje tri svoja Airbus A321neo aviona u baze na aerodromima Fjumičino u Rimu i Malpensa u Milanu: dva u Rim i jedan u Milano.

Premeštanje ovih aviona omogućava uvođenje 12 novih linija, kao i veći broj letova na pet linija sa rimskog aerodroma Fjumičino i tri sa milanskog aerodroma Malpensa. Ove nove linije kreću od oktobra 2022, a karte su već dostupne na wizzair.com ili preko mobilne aplikacije ove avio-kompanije.

Premeštaj dva dodatna aviona u Wizz Airovu bazu na rimskom aerodromu Fjumičino uvećava broj aviona u ovoj bazi na sedam. Ovim potezom broj linija iz ove baze raste na 65, uključujući uvođenje sedam novih linija iz glavnog grada Italije. Putnici će sada moći da lete do Barselone, Geteburga, Malage, aerodroma Orli u Parizu, Porta, Sevilje i Valensije. Isto tako, dodatni kapaciteti omogućavaju Wizz Airu da poveća broj letova iz baze u Ajndhovenu, Hurgade, aerodromu Orli u Parizu, Tel Avivu i Jerevanu.

Aerodrom Malpensa u Milanu će dobiti jedan dodatni avion, čime se broj aviona u ovoj bazi penje na šest. Zahvaljujući tome, Wizz će uvesti pet novih linija do Kardifa, Džede, Marsa Alama, Rijada i Jerevana od oktobra 2022. Ovi dodatni kapaciteti takođe znače da Wizz Air može da poveća broj letova na linijama za Tel Aviv, Kataniju i Atinu. Uz ovo proširenje, avio-kompanija će imati linije ka 43 destinacije sa milanskog aerodroma Malpensa.

„Izuzetno nam je drago što proširujemo poslovanje u Italiji i tako postajemo treća po veličini avio-kompanija u toj zemlji, što potvrđuje našu posvećenost porastu prisustva na tom tržištu. Premeštaj ova tri dodatna aviona na Fjumičino u Rimu i Malpensu u Milanu nam omogućava da dodatno ojačamo svoju ponudu na domaćem tržištu i putnicima pružimo mogućnost da putuju na 12 novih destinacija iz Rima i Milana“, prokomentarisao je Robert Keri, predsednik Wizz Aira.

Wizz Airov stalni fokus na ponudu niskotarifnih i raznovrsnih linija širom svoje mreže znači da je ova avio-kompanija donela tešku odluku da zatvori svoju bazu na Aerodromu u Palermu. Avioni koji su trenutno tamo stacionirani će od 3. novembra 2022. biti prebačeni kao podrška proširenju u Rimu i Milanu.

Avio-kompanija će nastaviti da leti za Palermo, sa svakodnevnim letovima između Malpense u Milanu i Marka Pola u Veneciji i Palerma, kako bi nastavila da opslužuje svoje verne domaće putnike. Iako se ukidaju linije između Palerma i Torina i Bolonje, one čine samo 4 odsto Wizz Airovih domaćih letova u Italiji. Wizz Air će nastaviti da obavlja preko 220 domaćih letova na nedeljnom nivou i proširiti ponudu iz Torina i Bolonje do svoje baze na aerodromu Fontanarosa u Kataniji, gde Wizz Air ima tri aviona.

NOVE WIZZ AIROVE LINIJE

Linija Dani Cene od*Početak
Malpensa u Milanu- KardifSreda, nedelja 

EUR 24,99

30. oktobar 2022.
Malpensa u Milanu- JerevanUtorak, subota 

EUR 54,99

10. januar 2023.
Malpensa u Milanu- Marsa AlamSreda, nedelja 

EUR 49,99

11. januar 2023.
Malpensa u Milanu- Džeda Utorak, subota 

EUR 54,99

3. decembar 2022.
Malpensa u Milanu- RijadČetvrtak, nedelja 

EUR 54,99

20. april 2023.
Fjumičino u Rimu – BarselonaSvakog danaEUR 24,9912. decembar 2022.
Fjumičino u Rimu – Valensija Utorak, četvrtak, subotaEUR 24,9913. decembar 2022.
Fjumičino u Rimu – PortoUtorak, četvrtak, subotaEUR 24,9913. decembar 2022.
Fjumičino u Rimu – ParizPonedeljak, sreda, četvrtak, petak, nedeljaEUR 24,9912. decembar 2022.
Fjumičino u Rimu – Sevilja Utorak, četvrtak, subotaEUR 24,9929. april 2023.
Fjumičino u Rimu – MalagaSreda, četvrtak, petak, nedeljaEUR 24,0028. april 2023.
Fjumičino u Rimu – GeteborgSreda, nedeljaEUR 24,9930. april 2023.

*Cena u jednom smeru, uključujući administrativnu taksu. Uključena je jedna ručna torba (max: 40x30x20cm). Kofer i svaki komad čekiranog prtljaga se posebno naplaćuje. Cena važi samo za rezervacije preko sajta wizzair.com i WIZZ mobilne aplikacije.

**Važe pravila, uslovi i izuzeća.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Klub stolovi – elegancija i funkcionalnost u vašem dnevnom boravku, Gradski Magazin

Klub stolovi – elegancija i funkcionalnost u vašem dnevnom boravku

Uređenje dnevnog boravka ume da bude izazovno i zahtevno, ali uz dobru organizaciju sve je …

, Počinje konkurs “ESG Lideri” – prilika za promovisanje modernog i inovativnog liderstva, Gradski Magazin

Počinje konkurs “ESG Lideri” – prilika za promovisanje modernog i inovativnog liderstva

U današnjem poslovnom svetu, sve veći značaj se pridaje ESG standardima koji se tiču zaštite …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin