, WIZZ AIR OBELEŽAVA MEĐUNARODNI DAN ŽENA POTVRDOM SVOJE POSVEĆENOSTI ZAPOŠLJAVANJU VIŠE ŽENA PILOTA I ŽENA NA RUKOVODEĆIM POZICIJAMA, Gradski Magazin

WIZZ AIR OBELEŽAVA MEĐUNARODNI DAN ŽENA POTVRDOM SVOJE POSVEĆENOSTI ZAPOŠLJAVANJU VIŠE ŽENA PILOTA I ŽENA NA RUKOVODEĆIM POZICIJAMA

, WIZZ AIR OBELEŽAVA MEĐUNARODNI DAN ŽENA POTVRDOM SVOJE POSVEĆENOSTI ZAPOŠLJAVANJU VIŠE ŽENA PILOTA I ŽENA NA RUKOVODEĆIM POZICIJAMA, Gradski MagazinWizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, slavi Međunarodni dan žena i najavljenu Nedelju žena u vazduhoplovstvu potvrdom svoje posvećenosti većem polnom diverzitetu u vazduhoplovnom sektoru i obavezom da zaposli još više žena pilota i žena na rukovodečim pozicijama.

Najnoviji podaci pokazuju da samo 5,1%* pilota u svetu čine žene, ćime se posebno ističe potreba u okviru ovog sektora da se podstakne diverzitet u ulogama koje su tradicionalno bile muške. Wizz Air danas ponovo potvrđuje svoju obavezu da poveća broj žena pilota kroz svoj program Od kabinskog osoblja do pilotske kabine koji ohrabruje ambiciozne članove kabinskog osoblja da postanu piloti kroz sveobuhvatnu podršku u pogledu finansija, putovanja i smeštaja, kao i posebno prilagođen raspored rada i učenja.

Ovaj 40-mesečni program nudi ambicioznim članovima kabinskog osoblja mogućnost da razvijaju svoju karijeru u avio-kompaniji sa najvećom stopm rasta u Evropi i lete jednom od najmlađih i najefikasnijih flota u sektoru.

Povodom Nedelje žena u vazduhoplovstvu koja se održava od 8. marta 2021. godine, Wizz Air obećava da će podržavati razvoj karijere žena u svim oblastima vazduhoplovnog sektora, uključujući obavezu da ostvari balansiranu polnu zastupljenost u pilotskim kabinama i rukovodećim pozicijama.

Mi u WIZZ-u znamo da nas raznovrsna radna snaga čini boljim i zato slavimo žene u WIZZ-u ne samo danas, već svakog dana, jer one imaju vitalnu ulogu u našem poslovanju. Naša misija je da ispirišemo sledeću generaciju žena u avijaciji tako što ćemo im pružiti mogućnost da započnu i razvijaju svoju karijeru u Wizz Airu. Od kabinskog osoblja i pilota do inženjera letova, mehaničara na zemlji i administrativnog osoblja, nastavljamo da podržavamo osnaživanje i jednakost žena u našem sektoru i danas ponovo potvrđujemo svoju obavezu da pomognemo da se ostvari ravnoteža u zastupljenosti polova u vazduhoplovnoj industriji, izjavio je Marion Žofroa, generalni direktor Wizz Aira.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin