, WIZZ AIR OBJAVLJUJE OSNIVANJE KOMPANIJE WIZZ AIR ABU DHABI, Gradski Magazin

WIZZ AIR OBJAVLJUJE OSNIVANJE KOMPANIJE WIZZ AIR ABU DHABI

, WIZZ AIR OBJAVLJUJE OSNIVANJE KOMPANIJE WIZZ AIR ABU DHABI, Gradski MagazinWizz Air Holdings Plc („Kompanija” ili „Wizz Air”), „najzelenija” avio-kompanija u Evropi i najveći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je objavio da je postigao načelni dogovor o osnivanju kompanije Wizz Air Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u partnerstvu sa Abu Dhabi Development Holding Company PJSC („ADDH”). Ova nova avio-kompanija će biti prva takve vrste za Wizz Air van Evrope.

Planirano je da Wizz Air Abu Dhabi bude osnovan u formi zajedničkog ulaganja, a početak poslovanja se očekuje u drugoj polovini 2020. godine. Ova avio-kompanija će se prvenstveno baviti uspostavljanjem linija na tržištima na kojima Wizz Air već posluje sa velikim uspehom, kao što su centralna i istočna i zapadna Evropa, a kasnije i na Indijskom potkontinentu, Bliskom istoku i Africi. Wizz Air je uveren da osnivanje prave ultra-niskotarifne aviokompanije u Abu Dabiju može da doprinese nastavku razvoja Abu Dabija kao kulturne i turističke destinacije svetske klase. ADDH-ovo poznavanje lokalnog tržišta, podrška i usmeravanje su od ogromne koristi za WIZZ i svakako će podstaći uspešan razvoj nove avio-kompanije.

Osnivanje i početak rada ovog novog avio-prevoznika će, između ostalog, zavisiti od dogovora i stupanja na snagu konačnog sporazuma sa kompanijom ADDH, pribavljanja svih neophodnih internih i eksternih odobrenja i dozvola i ispunjavanja svih regulatornih zahteva Direktorata za civilno vazduhoplovstvo UAE za dobijanje Sertifikata vazduhoplovnog operatera (AOC).

Sa flotom koju čine Airbus A321neo avioni, najefikasnije uskotrupne letelice na svetu, Wizz Air Abu Dhabi će imati pristup tržištima sa ukupno 5 milijardi klijenata u Evropi i van nje. Ponuda ove nove avio-kompanije će biti u potpunosti usklađena sa ponudom Wizz Aira i biće posebno usmerena ka izuzetnom kvalitetu avio-prevoza putnika, utemeljenom na vrednostima jedne od „najzelenijih” avio-flota na svetu*.

Ponosni smo što će naša prva avio-kompanija van Evrope biti smeštena u Abu Dabiju, prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata. ADDH-ovo poznavanje lokalnog tržišta, podrška i usmeravanje su od ogromne koristi za WIZZ i svakako će podstaći uspešan razvoj nove avio-kompanije, izjavio danas u Abu Dabiju Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air Holdings.

 Wizz Air Abu Dhabi će biti od suštinskog značaja za dalji razvoj Wizz Aira na osnovu našeg uspešnog ultra-niskotarifnog poslovnog modela ponude pristupačnih avio-karata za još veći broj putnika. Sigurni smo da nova kompanija ima potencijal da bude značajan igrač u regionu. Želim da se zahvalim šeiku Muhamedu Bin Hamadu Bin Tanunu Al Najanu i g. Muhamedu Al Suvaidiju na njihovoj posvećenosti i podršci, bez kojih ovo jedistveno partnerstvo ne bi bilo moguće, dodao je on.

Međunarodni aerodrom Abu Dabi nastavlja da se razvija kao glavna tačka ulaska u UAE i širi region i mi pozdravljamo doprinos avio-kompanija, kao što je ova nova, i uticaj koji će ovo partnerstvo imati na nastavak našeg nacionalnog ekonomskog napretka. Radujemo se izgradnji veoma uspešnog partnerstva sa njima u narednim godinama, prokomentarisao je šeik Muhamed Bin Hamad Bin Tanun Al Najan, predsednik Abu Dhabi Airports.

 Kao pouzdan partner države sa jasnim ciljem da podrži rast ključnih nenaftnih sektora ekonomije Abu Dabija, ponosni smo na partnerstvo sa Wizz Airom, avio-kompanijom sa snažnim tržišnim prisustvom i poznatim brendom na ključnim evropskim tržištima. Naš cilj je da kroz partnerstvo sa Wizz Airom zadovoljimo sve veću potražnju za niskotarifnim avio-putovanjima i podržimo nastavak rasta Abu Dabija kao kulturne i turističke destinacije svetske klase, izjavio je g. Muhamed Hasan Al Suvaidi, generalni direktor kompanije ADDH.

Osnivanje nove avio-kompanije predstavlja još jednu potvrdu snage vazduhoplovne infrastrukture Emirata. Pored razvijenog programa transfera putnika, Međunarodni aerodrom Abu Dabi (AUH) takođe je zabeležio porast saobraćaja do i od krajnjih destinacija i time potvrdio da je jedan od aerodromskih centara sa najvećom stopom rasta u regionu. Nova ponuda putovanja nastavlja da inspiriše posetioce iz celog sveta da dođu u Abu Dabi. Mi ih toplo dočekujemo i radujemo se pružanju izuzetnog iskustva putovanja još većem broju putnika zahvaljujući ovom zajedničkom ulaganju, prokomentarisao je Brajan Tompson, generalni direktor Abu Dhabi Airports Company.

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin