, WIZZ AIR PLANIRA DA OSNUJE NOVU AVIO-KOMPANIJU NA MALTI, Gradski Magazin

WIZZ AIR PLANIRA DA OSNUJE NOVU AVIO-KOMPANIJU NA MALTI

Wizz Air, evropska ultra-niskotarifna avio-kompanija sa najvećom stopom rasta i jedna od najodrživijih, planira da, na osnovu Sporazuma o preraspodeli zaduženja koji su potpisali Evropska agencija za avio-bezbednost (EASA) i Direktorat civilnog vazduhoplovstva (CAD) Malte, podnese prijavu da njen malteški ogranak dobije sertifikat avio-operatora (AOC) od EASA i operativnu licencu (OL) od CAD.

Nakon dobijanja ovih dokumenta od EASA i CAD, Wizz Air Malta može da počne da posluje u oktobru 2022. godine avionima registrovanim na Malti.

„Drago nam je što možemo da potvrdimo da planiramo da osnujemo nov ogranak svoje avio-kompanije na Malti. Wizz Air neprekidno vrši procenu strukturu svog poslovanja i istražuje mogućnosti za pokretanje novih avio-operatora i baza u Evropi i šire. Uspešno osnivanje Wizz Aira Malta kasnije ove godine će pomoći da dodatno pojačamo svoj položaj i podržati naše planove za širenje u Evropi. Radujemo se saradnji sa EASA i malteškim CAA na dobijanju ovih dozvola“, izjavio je generalni direktor Wizz Aira Jožef Varadi.

„Ovo će biti nova faza već razrađene saradnje između Agencije, malteškog Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Wizz Aira. Ovaj novi obrazac, po kom će jedna grupacija upravljati avio-operatorima iz različitih zemalja članica pod nadzorom istog ovlašćenog tela ilustruje mogućnosti koje se otvaraju prenošenjem zaduženja na EASA. Drago nam je što ćemo zajedno raditi na izdavanju novih sertifikata za avio-operatore i daljim aktivnostima nadzora“, rekao je Patrik Kaj, izvršni direktor EASA.

„Čast nam je što je Wizz Air među avio-kompanijama koje su odabrale Maltu za jedan od svojih glavnih poslovnih centara. Timski trud i pristup Direktorata se ponovo pokazao kao dobitna formula. Želim da se zahvalim generalnom direktoru i Upravnom odboru Wizz Aira na poverenju i radujem se saradnji sa EASA i Wizz Airom na izdavanju AOC AOL dokumenata“, rekao je kapetan Čarls Pejs, generalni direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Malte.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

, Otvoren je novi salon Forma Ideale u poslovnom delu Sava Centra, Gradski Magazin

Otvoren je novi salon Forma Ideale u poslovnom delu Sava Centra

„Za svaki deo vašeg doma, u svakom delu Beograda“ Novi Forma Ideale salon, šesti po …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin