Najnovije Vesti
WIZZ AIR PREUZIMA SVOJ PRVI AVION TIPA A321NEO PREKRETNICA ZA WIZZ, Gradski Magazin

WIZZ AIR PREUZIMA SVOJ PRVI AVION TIPA A321NEO PREKRETNICA ZA WIZZ

WIZZ AIR PREUZIMA SVOJ PRVI AVION TIPA A321NEO PREKRETNICA ZA WIZZ, Gradski Magazin
Hamburg, 7. mart 2019 – Wizz Air, jedna od avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je preuzeo svoj prvi od 256 poručenih aviona tipa Airbus neo u Hamburgu. Avion Airbus A321neo nove generacije ima dva Pratt & Whitney GTF motora i može se pohvaliti najširom jednoprolaznom kabinom sa 239 sedišta u svojoj klasi, koja Wizz Airu omogućava maksimalnu fleksibilnost, efikasnu potrošnju goriva i niske operativne troškove.
Wizz Air poseduje flotu od 108 aviona tipa Airbus A321 i A320 širom Evrope. Sa poručenih 5 aviona tipa A321ceo i 256 aviona tipa A321neo i A320neo, Wizz Air je Airbusov najveći klijent na svetu.
Model A320neo i ostali članovi ove porodice koji su potom uvedeni su prvi usvojili najnovije tehnologije, uključujući motore nove generacije i izgled kabine koji je referentan za celu industriju, zahvaljujući čemu su troškovi goriva smanjeni za 20 odsto. A321neo takođe nudi velike ekološke prednosti sa skoro 50 odsto manjom bukom u poređenju sa prethodnom generacijom letelica. Od uvođenja u upotrebu 2016. godine, GTF motor firme Pratt and Whitney je ispunio obećanje o smanjenju sagorevanja goriva za 16 odsto i emisije oksida azota za 50 odsto.
„Danas započinjemo novu eru u istoriji Wizz Aira. Ponosni smo što se našoj rastućoj floti pridružuje prvi avion tipa A321neo sa GTF motorom – prvi iz najveće pojedinačne porudžbine Airbusu na svetu. Uvereni smo da će A321neo predstavljati prekretnicu za WIZZ, koji nastavlja da beleži najbržu stopu rasta u našoj industriji i širi poslovanje po celoj Evropi i van nje. Ovi avioni najnovije tehnologije će nam omogućiti da postanemo jedna od najzelenijih avio-kompanija, uz smanjenje operativnih troškova u trenutnim makroekonomskim uslovima, dok ćemo i dalje ostati najjeftiniji avio-prevoznik sa najnižim troškovima po jedinici u Evropi”, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira, na današnjoj ceremoniji primopredaje u Hamburgu.
„Čestitamo Wizz Airu, našem najvećem kupcu aviona tipa A321neo, na prijemu svog prvog aviona u okviru porudžbine”, rekao je Kristijan Šerer, komercijalni direktor Airbusa. „Ponosni smo što je naš A321neo, isplativ u pogledu troškova i goriva, toliko značajan u ostvarivanju Wizz Airove strategije rasta”, dodao je on.
„Izuzetno cenimo poverenje koje je Wizz Air ukazao našim motorima i uslugama, kao i čvrste odnose koje smo zajedno izgradili od početka rada ove avio-kompanije”, izjavio je Rik Derlu, viši potpredsednik zadužen za prodaju, marketing i podršku klijentima u kompaniji Pratt & Whitney. „Počastvovani smo što danas proslavljamo ovaj poseban događaj i sigurni smo da će vodeća GTF tehnologija doneti Wizz Airu uštedu u gorivu i ekološke prednosti u godinama pred nama.”

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“, Gradski Magazin

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“

Koji god obrok da pravimo za našu porodicu, važno nam je da je zdrav i …

Svi pričaju o Ordinacija Lilo, Gradski Magazin

Svi pričaju o Ordinacija Lilo

U vreme pandemije korona virusa, boravak u kućama je „naterao“ ljude da sagledaju svoje zdravstveno …

Leave a Reply

Your email address will not be published.