, WIZZ AIR PREVEZAO REKORDAN BROJ PUTNIKA U JUNU, Gradski Magazin
Fotó: Lénárt Gábor - http://gaborlenart.com

WIZZ AIR PREVEZAO REKORDAN BROJ PUTNIKA U JUNU

Prevezeno 4,34 miliona putnika, odnosno 179 odsto više nego u istom periodu prošle godine

Wizz Air, najodrživija ultraniskotarifna avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, proslavlja rekordan broj putnika prevezenih u junu, ukupno 4,34 miliona.

Wizz Air je tokom proteklih 12 meseci znatno proširio svoju raznovrsnu mrežu dodavši 200 novih linija ka 126 destinacija širom Evrope i van nje.

Da bi podržao ovaj konstantan rast, Wizz Air je tokom prošle godine uveo 27 ultramodernih i efikasnih Airbus aviona. Uz najnovije tehnologije, Wizz Airova Airbus flota je integralni element strategije održivosti ove avio-kompanije koja podržava njene ciljeve smanjenja emisija CO2 za 25 odsto po putniku na pređeni kilometar do 2030. godine. Wizz Air je takođe ove godine potpisao Memorandum o razumevanju sa Airbusom kako bi istražio potencijal aviona na vodonični pogon.

Veliki broj naručenih Airbus aviona potvrđuje Wizz Airov cilj da do kraja ove decenije ima flotu od 500 aviona. Narudžbina se trenutno sastoji od 13 A320neo, 255 A321neo i 47 A321XLR aviona, kako i 15 A321neo i prava na kupovinu 75 A321neo aviona, što je ukupno 411 letelica.

„Ponosni smo što smo prevezli rekordni broj putnika ka njihovim odredištima u junu. Uprkos dobro poznatim izazovima sa kojima se putna industrija suočava, ostvarili smo značajan rast tokom protekle godine i tako postavili temelje za nastavak rasta tokom naredne decenije. Naša porudžbina od preko 400 Airbus aviona predstavlja veliku prekretnicu za Wizz koja nudi najniži ekološki otisak po putniku i potvrđuje našu ambicioznu WIZZ500 strategiju. Želimo da se zahvalimo svojim vernim putnicima što nastavljaju da biraju Wizz Air zbog niskih cena karata, raznovrsne mreže linija, mlade i zelene flote i odlične usluge na letovima“, rekla je Žuža Trubek, menadžerka komunikacja u Wizz Airu.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin