, WIZZ AIR PREVEZAO REKORDNI BROJ PUTNIKA NA VRHUNCU LETNJE SEZONE, Gradski Magazin

WIZZ AIR PREVEZAO REKORDNI BROJ PUTNIKA NA VRHUNCU LETNJE SEZONE

12,9 miliona putnika prevezeno od juna do avgusta

Wizz Air, najodrživija avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, slavi rekordni broj putnika od juna do avgusta, tačnije skoro 13 miliona putnika prevezenih na vrhuncu letnje sezone. Ovaj rezultat predstavlja porast od 76 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Wizz Air je tokom leta nastavio da širi svoju mrežu i uveo 63 novih linija do 38 različitih i uzbudljivih destinacija širom Evrope i izvan nje. Ova avio-kompanija je u periodu od juna do avgusta dobila 13 potpuno novih Airbus aviona, čime je njena flota porasla na 165. Na tržištu Srbije, Wizz Air ima letove ka Kipru, Danskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Italiji, Malti, Holandiji, Norveškoj, Španskoj, Švedskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Najsavremenija i efikasna flota ovog avio-prevoznika jača njegovu poziciju jedne od najodrživijih avio-kompanija na svetu i omogućiće mu da dodatno smanji evoj ekološki otisak za 25 odsto po putniku na pređeni kilometar do kraja ove decenije.

„Ponosni smo što smo prevezli rekordni broj putnika na vrhuncu letnje sezone, naročito s obzirom na dobro poznate izazove sa kojima se suočava celokupan sektor putovanja. Ova tri meseca su predstavljala još jedan uzbudljiv period širenja, sa 20 novih linija iz cele Evrope do Saudijske Arabije među najznačajnijim dostignućima. Isto tako,  ponovo smo uspostavili čitav niz linija na vreme za zimsku sezonu iz baza širom Evrope, čime smo svojim putnicima ponudili još veći izbor pri odlučivanju o sledećoj destinaciji koju će posetiti. Želimo da se zahvalimo svojim odanim putnicima što nastavljaju da biraju Wizz Air za svoja putovanja zbog njegovih niskih cena avio-karata, raznovrsne mreže linija, odlične usluge tokom leta i ultraefikasnih aviona“, izjavila je Evelin Džekel,  direktorka mreže u Wizz Airu.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin