, WIZZ AIR PROGLAŠEN SVETSKOM AVIO-KOMPANIJOM GODINE NA POLJU EKOLOŠKE ODRŽIVOSTI NA DODELI SVETSKIH NAGRADA U VAZDUHOPLOVSTVU, Gradski Magazin

WIZZ AIR PROGLAŠEN SVETSKOM AVIO-KOMPANIJOM GODINE NA POLJU EKOLOŠKE ODRŽIVOSTI NA DODELI SVETSKIH NAGRADA U VAZDUHOPLOVSTVU

Wizz Air, evropska avio-kompanija sa najvećom stopom rasta, proglašena je svetskom avio-kompanijom godine na polju ekološke održivosti na prvom Azijskom vazduhoplovnom samitu CAPA (Centra za vazduhoplovstvo) i Sajmu održivosti u Singapuru. Ovaj avio-prevoznik je takođe osvojio nagradu za avio-kompaniju godine na polju ekološke održivosti u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike.

CAPA nagrade za izvrsnost na polju ekološke održivosti se dodeljuju avio-kompanijama i aerodromima koji prioritet u svom poslovanju daju problemu klimatskih promena i teže karbonskoj neutralnosti. Kandidate nezavisno ocenjuju CAPA analitičari i kompanija Envest Global, koja se bavi strategijama za smanjenje karbonskih emisija. CAPA, deo kompanije Aviation Week Network, predstavlja jedan od najpouzdanijih izvora tržišnih informacija u vazduhoplovnom i turističkom sektoru.

Wizz Air je ponosan što ima najniže emisije CO₂ po putniku na pređeni kilometar u Evropi i posvećen je smanjenju emisija CO₂ za 25 odsto do 2030. godine. U okviru ambicioznog plana obnove flote, ova avio-kompanija konstantno širi svoju flotu novim avionima Airbus A321neo i trenutno ima jednu od najmlađih i najefikasnijih flota kad je reč o potrošnji goriva na svetu, čija prosečna starost iznosi 4,6 godina. Wizz Air je najveći operator aviona Airbus A321neo u Evropi i ima jednu od najvećih pojedinačnih porudžbina na svetu od preko 370 najsavremenijih aviona Airbus A321neo, koji će mu pomoći da ostvari svoje ciljeve održivosti. Pored obnove flote, operativni timovi neprestano rade na inicijativama za efikasnost potrošnje goriva.

Velika nam je čast što smo osvojili ovo prestižno CAPA priznanje za ekološki najodrživiju avio-kompaniju ne samo u Evropi, već i na celom svetu. Što se tiče dekarbonizacije vazduhoplovstva, Wizz Air je u potpunosti okrenut tehnologiji i inovacijama koje su dostupne sada i ovde. Sigurni samo da ćemo ulaganjem u najmodernije avione i motore moći da konstantno umanjujemo karbonski otisak putnika i ostvarimo planirano smanjenje emisija CO₂ do 2030. godine i nakon toga. Ostajemo posvećeni cilju da Wizz Air bude ekološki najefikasniji izbor za avio-putovanja“, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira.

„Wizz Air se pokazao kao lider u vazduhoplovstvu na polju ekološke održivosti. Rezultati izveštaja o ocenjivanju avio-kompanija u vezi sa ekološkom održivošću CAPA centra i za 2021. i za  2022. godinu svrstavaju Wizz Air među prevoznike sa najboljim rezultatima u većini kategorija. Zadovoljstvo nam je što smo Wizz Airu dodelili titule avio-kompanije godine na polju ekološke održivosti  i u svetu i u regionu Evrope, Bliskog istoka i Afrike“, rekli su predstavnici CAPA – Centra za vazduhoplovstvo.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Young Lions Srbija okuplja mlade kreativce – Podržavamo mlade, afirmišemo Srbiju

Srbija i ove godine traži nove mlade zvezde komunikacijske industrije – počinju prijave za takmičenje Young …

, Položena vremenska kapsula u temelje budućeg RIVA shopping centra u Velikoj Plani, Gradski Magazin

Položena vremenska kapsula u temelje budućeg RIVA shopping centra u Velikoj Plani

„Gradnjom RIVA shopping centra na više od 6.000 m2 i uključivanjem firmi iz Velike Plane …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin