, WIZZ AIR SAOPŠTIO DA JE DO SADA 90% ČLANOVA POSADE VAKCINISANO, Gradski Magazin

WIZZ AIR SAOPŠTIO DA JE DO SADA 90% ČLANOVA POSADE VAKCINISANO

Wizz Air, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, saopštila je da je do sada 90% članova posade vakcinisano, nakon 1. decembra kao roka za vakcinaciju letačkog i kabinskog osoblja ili njihovo redovno testiranje o sopstvenom trošku, osim u slučaju da su nedavno preležali kovid 19. Ovaj zahtev dodatno potvrđuje posvećenost ovog avio-prevoznika zaštiti zdravlja i bezbednosti putnika i zaposlenih.

Nakon što je Wizz Air u septembru saopštio da uvodi vakcine protiv kovida 19 za celokupno letačko i kabinsko osoblje, ova avio-kompanija može da potvrdi da je stopa vakcinacije veća od prosečne u većini zemalja u kojima posluje.

Ova politika nije obavezujuća, ali će članovi posade koji nisu vakcinisani morati sami da snose troškove testiranja od 1. decembra nadalje. Nevakcinisani članovi posade koji prilože dokaz o izuzeću od vakcinacije će moći redovno da obavljaju antigenske/PCR testove.

Odluka kojom se za osoblje uvodi obavezna vakcinacija protiv kovida 19 je zasnovana na istraživanjima koja pokazuju da je vakcina najefikasniji vid zaštite od ovog virusa. Wizz Air takođe organizuje redovne onlajn seminare i lične konsultacije sa virusolozima kako bi svoje osoblje edukovao o vakcinama i odgovorio na sva potencijalna pitanja zaposlenih.

„Drago nam je što možemo da saopštimo da je 90% našeg letačkog i kabinskog osoblja već vakcinisano. Na početku pandemije smo bili lideri u sektoru po pitanju strogih zdravstvenih i bezbednosnih mera jer u potpunosti razumemo odgovornost u pogledu zaštite osoblja i putnika na letovima umanjivanjem rizika od kovida 19, kao i ključnu ulogu koju vakcina ima u tome“, izjavio je Johan Ajdhagen, direktor ljudskih resursa u Wizz Airu.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin