Najnovije Vesti
druženje uz kineske čajeve, ZA KRAJ KINESKOG FESTIVALA SVETLA DRUŽENJE UZ KINESKE ČAJEVE, Gradski Magazin

ZA KRAJ KINESKOG FESTIVALA SVETLA DRUŽENJE UZ KINESKE ČAJEVE

Balkanopolis, Centar za modernu Tradiciju, uz podršku Vlade Srbije i Kineske ambasade u Beogradu, organizovao je prvi „Kineski festival svetla“ u Srbiji, čarobnu izložbu kineskih lampiona na Kalemegdanu, kojom se prvi put zvanično proslavila Kineska Nova Godina u Srbiji. 

Izložbu je videlo preko 400.000 posetilaca, mnogobrojni mediji u Srbiji i Kini su naširoko izveštavali o festivalu koji se kao vatra širio i po društvenim mrežama. Snimak novogodišnjeg otvaranja festivala je u Kini gledalo preko 150 miliona ljudi!
Za kraj ovogodišnjeg izdanja festivala organizatori pozivaju posetioce na druženje uz „kineske čajeve“ danas, 24. februara od 17:30! 
druženje uz kineske čajeve, ZA KRAJ KINESKOG FESTIVALA SVETLA DRUŽENJE UZ KINESKE ČAJEVE, Gradski Magazin
„ Balkanopolis Centar za Modernu Tradiciju se zahvaljuje svima koji su bili deo svetlosti kinesko-srpskog prijateljstva i pozivamo vas sve da dođete u nedelju, poslednjeg dana festivala, da se družimo i zgrejemo uz šolju kineskog čaja od 17 uveče. Verujem da je Kineski festival svetla za ove tri sedmice uneo radost u naše živote i zagrejao srca svih koji su bili u prilici da ga dožive izbliza. Sa radošću možemo da najavimo još spektakularniji nastavak festivala za sledeću godinu.„ izjavio je inicijator i idejni tvorac festivala, naš umetnik Slobodan Trkulja.
ZA KRAJ KINESKOG FESTIVALA SVETLA DRUŽENJE UZ KINESKE ČAJEVE, Gradski Magazin
Iskoristite još malo vremena da uživate u kineskim instalacijama koje je kreirala jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona – Zigong Haitjen iz Kine. Njihove svetlosne instalacije pod nazivom Panda, Godišnja Doba, Čudesni jelen, Šapat pingvina i mnoge druge će se na Kalemegdanu ugasiti 24. februara tačno u ponoć.
Foto: Promo – Đorđe Tomić
Izvor: PRessSerbia

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“, Gradski Magazin

Najbolji prijatelj strastvenih kuvara – kuhinja „LIVIA“

Koji god obrok da pravimo za našu porodicu, važno nam je da je zdrav i …

Svi pričaju o Ordinacija Lilo, Gradski Magazin

Svi pričaju o Ordinacija Lilo

U vreme pandemije korona virusa, boravak u kućama je „naterao“ ljude da sagledaju svoje zdravstveno …

Leave a Reply

Your email address will not be published.