čačak, Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te od njih direktno doznao koji su im problemi, a s ciljem pronalaska zajedničkog rešenja.


Todorović ističe da su građani osnovni stub svakog uspešnog grada, te je njegova praksa redovnog prijema građana postala prepoznatljiva u Čačku. Kraj svakog meseca postaje prilika za građane da iznesu svoje brige, probleme i sugestije direktno pred gradonačelnika i njegov tim.

View this post on Instagram

A post shared by Милун Тодоровић (@milun_todorovic)

 Ovaj pristup stvara osećaj zajedništva i poverenja između lokalne uprave i građana, gradeći snažan most između njih. Bez obzira na prirodu problema, gradonačelnik je uvek spreman da pronađe rešenja koliko je u njegovoj moći.

U toku ovih susreta, građani imaju priliku da iznesu svoje ideje o poboljšanjima u zajednici, da postave pitanja ili da jednostavno podele svoje mišljenje. Gradonačelnikov tim marljivo beleži sve primedbe i sugestije, pridajući im značajnu pažnju prilikom donošenja odluka.

Ovaj pristup nije samo formalnost, već je postao deo šire strategije za izgradnju participativnog društva u Čačku. Transparentnost i otvorenost lokalne vlasti su ključni elementi u stvaranju zajednice u kojoj se svi građani osećaju uključeni i informisani.

Gradonačelnik Todorović takođe koristi ove susrete kao priliku da informiše građane o aktuelnim projektima i planovima lokalne uprave. Ovo doprinosi boljoj informisanosti građana o dešavanjima u njihovom gradu i motiviše ih da budu aktivni učesnici u procesima donošenja odluka.

Kroz posvećenost prijemu sugrađana krajem svakog meseca, gradonačelnik Milun Todorović ne samo što uspostavlja blisku vezu sa svojim sugrađanima, već i gradi temelje za inkluzivno i prosperitetnu lokalnu zajednicu. Na ovaj način građanima se pruža prilika da preuzmu aktivnu ulogu u oblikovanju budućnosti svog grada, čineći Čačak mestom u kojem se njihov glas čuje i poštuje.

(3,2,1 – Srbija, Pressserbia team/copyright printscreen instargram)

O Dalibor

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin