Najnovije Vesti
za sladoled nema zime, Za sladoled nema zime, Gradski Magazin

Za sladoled nema zime

Sladoled i uživanje na snegu, zvuči kao odlična ideja. Upravo iz tog razloga, Frikom je ove godine obradovao svoje verne ljubitelje sladoleda na Kopaoniku i Zlatiboru.


za sladoled nema zime, Za sladoled nema zime, Gradski Magazin

Sladoled je deo istorije  svih kultura i civilizacija, počevši od Italije, preko Japana do Amerike, takođe sladoled se u velikim količinama konzumira u Skandinaviji i to najviše tokom zime. Međutim, sa prvim hladnim danima kod nas se mnogi odriču ovog užitka. Lekari, kao i naučna istraživanja su razbili uvreženi mit i roditeljske predrasude o tome kako ne valja jesti sladoled tokom zime. Poznati lekari tvrde da je sladoled bezbedno i poželjno jesti tokom zime, jer njegova hladnoća ne može da izazove upalu grla, već tu vrstu oboljenja donose bakterije i virusi. Takođe, sladoled je poželjan upravo zbog manje temperaturne razlike između spoljne sredine i našeg tela.

Punih nedelju dana iskusni skijaši, kao i svi oni koji vole uživanje na snegu, imali su priliku da se slade Frikom sladoledima na Kopaoniku i Zlatiboru. Najmlađi posetioci su uz sladolede na poklon dobilali kliska, a one nešto starije u kafićima je sačekala kugla sladoleda, kao slatko iznenađenje dobrodošlice.

 

foto:promo

Gradski magazin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

UHVATITE VAŠU ĆURKU PRE NEGO ŠTO ODLETI!, Gradski Magazin

UHVATITE VAŠU ĆURKU PRE NEGO ŠTO ODLETI!

BRUKA ĆURKA JE BAGET OBROK SENDVIČ KOJI GOVORI SVE SVETSKE JEZIKE I JEDAN JE OD …

NOVE MERE, OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA, Gradski Magazin

OD DANAS NA SNAZI NOVE MERE: Skraćuje se radno vreme objekata, ali će neki biti otvoreni i POSLE 23 SATA

Na predlog Kriznog štaba od danas će radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata biti …

Leave a Reply

Your email address will not be published.