, Završen festival All Girls Street Art Jam, Gradski Magazin

Završen festival All Girls Street Art Jam

Žensko stvaralaštvo u street art umetnosti

, Završen festival All Girls Street Art Jam, Gradski MagazinPočetkom oktobra u Beogradu, na Dorćol Platzu, održan je treći po redu All Girls Street Art Jam festival, uz učešće 12 umetnica iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije koje su u toku festivala ocrtavale zidove jednog od najboljih prostora u Beogradu pod krovnom temom Flow. Flow ili tok kao koncept predstavlja zajedništvo, usaglašenost kreativnih energija i ulaz u prirodni tok duha i tela. Tokom trajanja festivala, publika je takođe uživala uz muzičku podršku YusYus, minimal synth dua iz Subotice.

“Treći po redu festival All Girls Street Art Jam ove godine naišao je na veliki odjek u javnosti. Festival koji ima za cilj da ujedini žensko stvaralaštvo i pošalje snažnu poruku, ove godine protekao je u znaku ljubavi, sloge i neverovatne energije kojom su plenile naše umetnice. Ovo je prvi put u Beogradu, a i u regionu da se 12 street art umetnica okupi i crta zajedno. Veliko mi je je zadovoljstvo da smo treću godinu zaredom ugostili fenomenalne umetnice i sigurna sam da smo veoma inspirisane da sledeće godine napravimo nešto još veće i bolje. Hvala puno Roma Company koje je prepoznala naš trud i deli iste vrednosti kao i Francuskom centru za kulturu, Delegaciji Evropske unije, umetnicama iz regiona,“ izjavila je Aleksandra Petković osnivačica festivala.

, Završen festival All Girls Street Art Jam, Gradski MagazinRoma Company, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja aktivno da se bavi temama od društvenog značaja kako bi na pravi način pomogla lokalnu zajednicu u kojoj posluje.

„Roma Company smatra da je podrška mladima i ulaganje u znanje i umetnost od velikog značaja za našu zajednicu. Doniranjem boja za oslikavanje murala na Dorćol platzu podržali smo mlade umetnice da na kreativan i originalan način pošalju jedinstvenu poruku o značaju ženskog stvaralaštva i umetnosti uopšte. . U godini kada slavimo jubilej, 30 godina od osnivanja Roma Company, pored niza aktivnosti i donacija koje sprovodimo u lokalnim zajednicama u kojim poslujemo, veliko nam je zadovoljstvo kada podržavamo projekte koji su veoma značajni kako za pojedinca tako i za celokupno društvo” izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Generalni sponzor festivala koji se prevashodno bavi ženskim stvaralaštvom je Roma Company, a festival je takođe podržan od strane Francuskog instituta i Delegacije Evropske unije.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin