, ZAVRŠEN MURAL FESTIVAL U OŠ “JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ” U BEOGRADU, Gradski Magazin

ZAVRŠEN MURAL FESTIVAL U OŠ “JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ” U BEOGRADU

UDRUŽENJE ZA RAZVOJ I PROMOCIJU URBANE UMETNOSTI TE8

, ZAVRŠEN MURAL FESTIVAL U OŠ “JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ” U BEOGRADU, Gradski MagazinUdruženje Urbanartte 8 u saradnji sa Roma Company, organizovalo je drugi po redu Festival Urbane umetnosti, u dvorištu OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”. U godini u kojoj u Beogradu nije bilo više značajnijh događaja sa ovom tematikom, festival je dopunio sadržaj koji je nedostajao i u jednom pravom miholjskom oktobru poslao jaku poruku.

Mural festival organizovan je sa ciljem da se osnovcima približi vizuelna umetnost kroz murale i da im se na neposredan način u okruženju u kom svakodnevno borave dočara moć kreativnosti i stvaralaštva. Deca su već u ponedeljak sa velikom radošću posmatrala novi ambijent škole i uz dečiju radoznalost i bezbroj pitanja potvrdila da je učinjena dobra stvar za sve. Zaposleni u školi su takođe odlično reagovali i najavili da su spremni za saradnju na novim sličnim projektima.

Kada je umetnički deo događaja u pitanju u Udruženju Urbanartte 8 kažu da su prezadovoljni postignutim i radovima sa kojima su se 6 umetnika predstavili. Ove godine festivalu je stigla i podrška iz regiona u vidu mlade umetinice Karle Ćosić iz Bosne i Hercegovine. Festival je bio prilka da se vidi šta trenutno slikaju i koja pitanja razrađuju neki od najznačajnih street art umetnika naše i svetske scene kao što su Endo, Peđa Te8  i drugi. Značajna stvar za festival je što umetnici imaju priliku da razmene znanja i iskustva i tako svi zajedno napredujemo. Događaj je protekao u odličnoj atmosferi u kojoj su uživali i posetioci i sami učesnici.

, ZAVRŠEN MURAL FESTIVAL U OŠ “JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ” U BEOGRADU, Gradski MagazinOvim putem se zahvaljujemo svim učesnicima (Endo, Pedja Te8, Chenipe, Marv, Karla Ćosić i Lažni Muralista) na profesinalnom odnosu i posvećenosti uz sav talenat koji poseduju.

„Pre svega želimo da se zahvalimo Roma Company na podršci u realizaciji celog projekta. Zaista smo im zahvalni na svemu a posebno što su prepoznali važnost umetnosti i kulture. Verujemo da će i druge kompanije i fondacije prepoznati svoju ulogu u kreiranju boljeg ambijenta u društvu kroz urbanu umetnost. Besprekornu saradnju smo imali i sa ljudima iz škole OŠ ” Jovan Jovanović Zmaj” sa kojima smo se vrlo lako složili oko svih ciljeva“, kažu u Udruženju Urbanartte 8.

Sve tri strane ujedinila je umetnost pretočena u festival koji je pokazao način kako mogu da se stvari sigurnim koracima promene na bolje.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao društveno odgovorna kompanija podržali oslikavanje zidova OŠ ‚‚Jovan Jovanović Zmaj“ u naselju na Voždovcu. Podrškom mladim street art umetnicima i Mural festivalu, želeli smo da ukažemo na značaj mladih umetnika, njihove kreativnosti, umetničke slobode i samim tim deci približimo jednu novu kulturnu oblast. U godini kada obeležavamo jubilej, 30 godina od osnivanja Roma Company, ideja nam je da podržimo što više ovakvih aktivnosti u zajednici u kojoj poslujemo”, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

, ZAVRŠEN MURAL FESTIVAL U OŠ “JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ” U BEOGRADU, Gradski MagazinMural festival organizovan je po drugi put na Voždovcu i osvetlila ga na mapi urbane umetnosti grada.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin