Najnovije Vesti
rekonstrukcija, Zavrsena rekonstrukcija Doma za stare, Gradski Magazin

Zavrsena rekonstrukcija Doma za stare

Zavrsena rekonstrukcija Doma za stare – Stacionara na Karaburmi

Rekonstrukcija dela Doma za stare – Stacionara na Karaburmi je zavrsena, cime je omoguceno bolje i lakse funkcionisanje za 111 korisnika Stacionara koji su potpuno zavisni od tudje nege i pomoci 24 sata dnevno. Zahvaljujuci donaciji kompanije Japan Tobacco International (JTI), zamenjen je i renoviran deo inventara, potpuno je rekonstruisano pet toaleta, a nabavljen je i materijal za neuropsiholosku rehabilitaciju dementnih osoba.


Obilasku renoviranog Stacionara na Karaburmi prisustvovali su Aleksandar Vulin, ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja, Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija kompanije JTI za Zapadni Balkan i Suzana Misic, direktorka Gerontoloskog centra Beograd.

„Zadovoljstvo mi je kad vidim da je nesto unapredjeno, da je neciji zivot postao bolji. Poruka danasnjeg dana je da treba da budemo jedni uz druge. Vi ste u mojim godinama bili, da li cu ja biti u vasim ne znam. Vase godine zasluzuju postovanje, a JTI to razume, i ovo nije njihova prva donacija ovog tipa. Zahvaljujem kompaniji JTI sto zajednicu u kojoj posluje ne vidi samo kao mesto za profit, vec zeli u nju da ulozi i da joj pomogne.” – izjavio je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zaposljavanje, boracka i socijalna pitanja, obracajuci se korisnicima Doma.

rekonstrukcija, Zavrsena rekonstrukcija Doma za stare, Gradski Magazin

„Nasa zelja bila je da unapredimo kvalitet zivota korisnicima Doma, ali i da unesemo radost u njihove dane tako sto cemo im jednom mesecno priredjivati zabavne aktivnosti kao sto su koncerti njihovih omiljenih pevaca, nastupi glumaca, madjionicara, gostovanja pozorisnih predstava, ali i omoguciti da nauce neke japanske vestine kao sto je ikebana. Svi umetnici su sa zadovoljstvom saradjivali sa nama, a mi smo nakon godinu dana druzenja, shvatili da je nova radost usla i u nase zivote i da smo bogatiji i plemenitiji za jedno prelepo iskustvo” – istakao je Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija kompanije JTI za Zapadni Balkan.

„Vazno nam je sto je kompanija JTI prepoznala potrebe ugrozene populacije sa kojom radimo, i sto je bila spremna da na pravi nacin reaguje. Paznja, razumevanje, saosecanje i sigurnost koju je kompanija pruzila nasim korisnicima, znacili su im jos vise od finansijskih sredstava koja su donirana. Ne samo sto su nam pomogli da dodjemo do zeljenog cilja i zavrsimo rekonstrukciju doma, razumeli su sta znaci zivot u kolektivu i organizovali radionice i gostovanja poznatih licnosti iz sveta kulture za nase korisnike. Svi zajedno stvorili smo ambijent dostojan coveka.” – izjavila je Suzana Misic, direktorkaGerontoloskog centra Beograd.


Ovaj projekat je nastavak podrske kompanije JTI sistemu zastite socijalno ugrozenih grupa u Beogradu. Do sada su donirana sredstva za adaptaciju i opremanje prvog specijalizovanog Dnevnog boravka za odrasle sa posebnim potrebama u Beogradu, kao i za dva Dnevna boravka za stare na Vracaru i Novom Beogradu. Naime, Srbija je jedna od demografski najstarijih zemalja u svetu. Prema poslednjem Popisu stanovnistva iz 2011. godine, stariji od 65 godina cine 17,4 odsto stanovnistva sto je 1.250.316 ljudi. Beograd ima vise od 300.000 stanovnika starijih od 65 godina, dok oko 16.000 starih ljudi u Beogradu koristi neku vrstu socijalne pomoci (podaci za 2014. godinu, Republicki zavod za statistiku).

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“  na rođendan Davorina Popovića, Gradski Magazin

Svetska premijera dokumentarca o „Indexima“ na rođendan Davorina Popovića

Peto izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma Dok’N’Ritam (D’n’R) biće održano od 22. do 25. septembra …

Milica Jević Drndarević: “Stara planina me je pripremila za nove radne pobede”!, Gradski Magazin

Milica Jević Drndarević: “Stara planina me je pripremila za nove radne pobede”!

Milica Jević Drndarević, prva solistkinja Narodnog pozorišta u Beogradu iskoristila je slobodno vreme za odmor …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.