InnoSchool, Završeno pilotiranje InnoSchool inovativnog sistema učenja u odabranim beogradskim srednjim školama, Gradski Magazin

Završeno pilotiranje InnoSchool inovativnog sistema učenja u odabranim beogradskim srednjim školama

Pilotiranje InnoSchool inovativnog programa učenja (ILS-a) u Srbiji započeto je 1. oktobra 2020. i završeno krajem februara 2021. godine.


InnoSchool, Završeno pilotiranje InnoSchool inovativnog sistema učenja u odabranim beogradskim srednjim školama, Gradski Magazin

ILS je program učenja o preduzetništvu i socijalnom preduzetništvu koji kombinuje tradicionalne nastavne metode predavanja u učionici sa onlajn ozbiljnom igrom (InnoSchool igricom) i na taj način pomaže u stvaranju sledeće generacije socijalnih preduzetnika i inovatora. Atraktivnost ovakvog vida učenja ogleda se u njegovom obrazovno-zabavnom karakteru, gejmifikaciji obrazovnog sadržaja kroz igricu i integraciji objava postignutih rezultata tokom igranja igrice sa društvenim mrežama.

U pilotiranju ILS-a učestvovalo je 350 učenika i 26 nastavnika iz 10 beogradskih srednjih škola, koji su po prvi put primenili ovaj alat u nastavi i testirali njegov učinak na razvoj i obrazovanje učenika u domenu preduzetništva, socijalnog preduzetništva i socijalnih inovacija.

ILS je pilotiran kao deo redovnih časova ili kao vannastavna aktivnost. U skladu sa prethodnim znanjima, učenici su u okviru igrice birali osnovni ili napredni nivo; igrica ih je dalje postupno vodila kroz 5 tj. 6 nivoa (obrazovnih celina) i upućivala u izazove i potrebe savremenog društva, osnove socijalnog preduzetništva i sve segmente važne za rad jednog socijalnog preduzeća tj. izradu poslovnog/biznis plana osmišljenih socio-poslovnih ideja.

Najbolji učenički timovi iz škola koje su igrale igricu na naprednom nivou, svoje socio-poslovne ideje predstaviće na međuškolskom takmičenju koje InooSchool projekat organizuje 25. marta 2021. godine.

Uz međusobnu saradnju i podršku InnoSchool projektnog tima, direktora škola i svih nastavnika koji su učestvovali u pilot programu, mnogobrojnim učenicima otvorena su vrata sticanja novih znanja i veština u oblasti socijalnog preduzetništva, omogućeno im je da sagledaju probleme društva i dođu do inovativnih ideja za njihovo rešavanje, a istovremeno je dat podsticaj kreativnom razmišljanju i omladinskom preduzetničkom angažovanju.

InnoSchool je projekat koji se realizuje u okviru Transnacionalnog programa Dunav u 9 evropskih država. Projekat u Srbiji sprovodi Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije kao pridruženog strateškog partnera.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!, Gradski Magazin

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!

Vikend za nama u prestonici obeležila je “krvava” tematska žurka pod nazivom “Niske strasti” u …

Biljke za umirujuću atmosferu u domu, Gradski Magazin

Biljke za umirujuću atmosferu u domu

Biljke su neizostavni deo dekoracije u domu, ali istovremeno igraju važnu ulogu i u oslobađanju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin