, Zelena boja za osećaj mira i spokoja u domu, Gradski Magazin

Zelena boja za osećaj mira i spokoja u domu

Zelena boja asocira na povezanost sa prirodom, koja je izrazito važna. Takođe, pruža osećaj svežine, mira i spokoja. Ukoliko želite da prenesete te osećaje i u vaš dom, možete uklopiti zelene i druge prirodne tonove kroz korišćenje biljaka, dekora drveta i terakote, kao i zelenih tkanina, zidova obojenih bojom žalfije ili maslina.

Različite nijanse zelene drugačije utiču na prostor – može biti smeo, svež, vitalan, kreativan, ali i odmeren i umirujući. Zelena paleta boja je veoma prilagodljiva, pa može biti hladna i mirna u nijansama mente ili duboka i sofisticirana u smaragdnim i nijansama boje trave i lišća.

Ukoliko se odlučite da zid bude zelene boje, trudite se da odaberete vašu omiljenu nijansu, a ako su vaš izbor ipak tapete, odaberite tapetu sa paternom. Zelena se smatra novom neutralnom bojom, pa će uz ovakav zid dobro ići monohromatska šema boja. Ugaona garnitura TOLEDO u sivoj boji odlično će se uklopiti u ovakav ambijent, a dodatnu toplinu uliće artisan hrast u detaljima na TV polici ALICIA i zidnoj polici MOLISE, kao i veoma praktičnom klub stolu TOBAGO. Kombinacija drvo dekora i zelene boje zaista stvara osećaj prirode unutar prostora.

Zelena boje će od spavaće sobe načiniti pravu oazu mira za spavanje. Tamne zelene nijanse doprinose izgledu dubine i sofisticiranosti, a najbolje ih je kombinovati sa zasićenim bojama poput plave ili ljubičaste, a takođe su odlična podloga i za pastelne boje poput roze ili žute.

, Zelena boja za osećaj mira i spokoja u domu, Gradski MagazinFrancuski ležaj LOZANA u tamnozelenom štofu, sa tapaciranim ramom, odlično se uklapa sa noćnim ormarićem MONDEGO NO3F, koji dekorom artisan hrasta komplementira šumskom doživljaju prostora, a lak bela folija doprinosi sofisticiranosti somotske strukture štofa francuskog ležaja.

U slučaju da ne želite da ceo zid okrečite u zelenu boju, ili kupujete veće komade nameštaja u ovoj boji, praktično rešenje jeste korišćenje zelenih akcenata koji se vizuelno ističu na neutralnoj podlozi. Stolica, moderan tepih, pampas u vazi ili čak pažljivo postavljene zelene kutije na polici će biti dovoljne.

Veći uticaj zelenila u prostoriji je kad je pozadina neutralnija. U prostoriji u kojoj su zastupljeniji zemljani tonovi, ovaj pristup dekorisanja zelenom bojom najbolje odgovara. Braon ugaona garnitura GRANADA, u kombinaciji sa klub stolom PICO i zidnom policom LAZIO, koji su kombinacija toplog artisan hrasta i crne, predstavljaju savršenu podlogu za uvođenje akcent boje kroz dekoraciju, pa će zelena ovom toplom i mekom ambijentu dodati pravu dozu prirode.

, Zelena boja za osećaj mira i spokoja u domu, Gradski MagazinKontrast u ambijentu postići ćete jastučnicom DIAMOND u zelenoj boji, sa natpisom „Home, sweet home“.

Braon i zelena predstavljaju boje prirode, tako da zajedno ostavljaju utisak izvornih elemenata. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da vam dodatna dekoracija budu pleteni taburei u neutralnim bojama, koji će se odlično uklopiti u ambijent, a istovremeno su i veoma praktični.

Nadamo se da će paleta različitih nijansi zelene postati deo vašeg doma i dodatno ulepšati ambijent u kome ćete se osećati podržano i lakše se prepustiti odmoru i uživanju.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin