, Žensko stvaralaštvo u street art umetnosti, Gradski Magazin

Žensko stvaralaštvo u street art umetnosti

, Žensko stvaralaštvo u street art umetnosti, Gradski Magazin– Proteklog vikenda u Beogradu, na Dorćol Platzu, održan je drugi po redu All Girls Street Art Jam festival pod nazivom All girls All green. Generalni sponzor festivala koji se prevashodno bavi ženskim stvaralaštvom je Roma Company, a festival je takođe podržan od strane Francuskog instituta i Delegacije Evropske unije.

„Roma Company kao društveno odgovorna kompanija smatra da je podrška mladima i ulaganje u znanje i umetnost od velikog značaja za našu zajednicu. Doniranjem boja za oslikavanje murala na Dorćol platzu podržali smo mlade umetnice da na kreativan i originalan način pošalju jedinstvenu poruku o značaju ženskog stvaralaštva i umetnosti uopšte”, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Tokom tri dana posetioci festivala su imali priliku da prate proces rada umetnica iz Bosne i Hercegovine, Francuske, Hrvatske, Republike Srpske i Srbije. Pored novog murala u bašti Dorćol Platza, radovi umetnica  predstavljeni su i u okviru izložbe u galeriji O3zone. Poslednjeg dana festivala umetnice su razgovarale sa istoričarkom umetnosti Ljiljanom Radošević, da čuju više o iskustvima i stavovima umetnica, ali i da se uključe u diskusiju svojim pitanjima. Tokom trajanja festivala, publika je takođe uživala u  virtuelnoj izložbi beogradskih grafita. Za dodatni ugođaj bila je zadužena prva ženska romska grupa Pretty Loud koja svojom muzikom razbija stereotipe i bori se za ženska prava.

“Drugi po redu festival All Girls Street Art Jam ove godine pod nazivom All Girls All green naišao je na veliki odjek u javnosti. Festival koji ima za cilj da ujedini žensko stvaralaštvo I pošalje snažnu poruku, ove godine protekao je u znaku ljubavi, sloge i zelene boje koja je dominirala u radovima umetnica iz regiona. Posebnu zahvalnost dugujemo našem generalnom sponzoru Roma Company koji su prepoznali ideju i cilj festivala i pružili nam ogromnu podršku u vidu donacija boja i materijala za izradu murala, kao i Francuskom centru za kulturu, Delegaciji Evropske unije, umetnicama iz regiona.“, izjavila je Aleksandra Petković osnivačica festivala.

Roma Company, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja aktivno da se bavi temama od društvenog značaja kako bi na pravi način pomogla lokalnu zajednicu u kojoj posluje.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin