zona b, Zona b sa prijteljima ponovo na bini u Domu omladine!, Gradski Magazin

Zona b sa prijteljima ponovo na bini u Domu omladine!

Na bini Doma omladine 5.decmbra sa početkom u 21h zavladaće dobre vibracije i odjeknuće bluz i dzez zvuci poznate beogradske grupe Zona B Frontmeni Petar Zarija, Duda Bezuha, Zdenko Kolar, Dušan Ristić, i Dadi Stojanović odlučili su da opet okupe grupu posle 27.godina rada i saradnje sa velikim imenima naše muzičke scene, i beogradskoj bluz publici sa željnim iščekivanjem vrate sjaj i žar koji se širio scenom priikom izvodjenja njihovih najpoznatijih numera.

Oni će na koncertu promovisati Dvd Crna maca, koji je rezultat serije koncerata i svirki održanih u Zemunu u jednom poznatom noćnom klubu istog naziva u kome su se okupljali popularni beogradski bluzeri, ali i svi oni koje je radoznalost vukla da osete čari i atmosferu ovakve vrste muzike, koja je koren popa, soula, roka i bez kojekasnije druga publika ne bi ni zaživela.Na snimku kocerta uživo ostali su sjajni momenti na kojima su zabeleženi bubnjari Rade i Ognjen Radivojević ,gitarista i Zoran Božinović koji danas nažalost nije više među nama , ali koji je razlog više da se ovakakv nastup ponovi i istrgne iz zaborava sa nekim novim ljudima. Ako želite da vidte kako su izgledale opuštene i vrele zimske noći uz kuvano vino i čujete bluz zvuke koji će se širiti salom Amerikana obavezno morate posetiti ovaj koncert. Bluz je takva vrsta muzike da prima svakog u svoj život, ona prihvata i stare i nove, i one koji su prvi put ovde da nešto novo probaju i pokušaju i one koji su godinam uz nas. Bluz je muzika dobrodošlice za svakoga. Srpska bluz scena je izvandredna, gotovo da se ništa na njoj nije promenilo, od 90-ih godina. Bluz i dzez su i dalje popularni u Srbiji, među omladinom i mladima željnim dobre, ali kvalitetne zabave koja unosi dobre vibracije i pozitivan duh.Bluz je muzika koja ima dušu. Naša scena ima takve bendove i svirače koji mogu da se porede sa najpoznatijim američkim i engleskim.Jedni od trenutno vodećih su sigurno RAW HIDE, POINT BLANK i PERU DZOA.

Pored njih će i nastupiti neki od gostiju iznenađenja Tanja Jovićević, Dragoljub Crnčević, Jovan Ilić, Pera Dzoa, Rade Radivojević i, Lole Savić koji će oplemeniti svojim učešćem bluz zvuke i ovim mešanjem doneti nove prizvuke vrsti muzike koja se nikada ne opire promenama. Cena ulaznica je pristupačna i iznosi 300 dinara.

Ako imate želju da čujete,zabavite se i zagrejete početka ove zime , pravac u Dom omladine i osetićete kako vas prožima SAV TAJ BLUZ!

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

WebMind – nova medijska platforma u okviru agencije Represent Communications, Gradski Magazin

WebMind – nova medijska platforma u okviru agencije Represent Communications

Represent Communications, agencija za integrisane komunikacije, obogatila je svoj portfolio usluga novom digitalnom platformom WebMind. …

Doček Nove godine u kafani „Složna braća“, Gradski Magazin

Doček Nove godine u kafani „Složna braća“

Dobro poznata glumačka ekipa humorističke serije „Složna braća“ priprema Extra novogodišnji mega specijal u produkciji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin