znakovi, Zreli znakovi za raskid, Gradski Magazin

Zreli znakovi za raskid

“Ljubav je partija karata, gdje svi varaju. Muškarci – da bi dobili, a žene – da ne bi izgubile.”

Pokušajte da se setite vašeg prvog sastanka? Sigurno ste bili nervozni ali ste želeli da izgledate spontano  samo da bi ostavili dojam na simpatiju. Kada vam je postala partner, odnos se nakon vremena ohladio, a vaša ljubav “promenila oblik”. Zadržaćemo se na ljubavnim vezama koje imaju status momak i devojka, i ukazaćamo da su sledeće situacije zreli znakovi za raskid veze. Ne ostajte u lošoj vezi iz navike jer možete biti u boljoj iz ljubavi.

Neverbalni govor, simboli i znakovi, nekada su bili dovoljni za komuniciranje i raspoznavanje određenih radnji. Danas, kada smo civilizovani i imamo jezik, ponekad pomišljam da se sve manje razumemo. Zato ćemo se vratiti znakovnim raspoznavanjima, i opisati šta nam u stvari govori ponašanje partnera:

znakovi, Zreli znakovi za raskid, Gradski Magazin

Više ne izlazite kao pre – partner se ulenjio. Ovo je opravdano jedino kod situacija ako se zadesila neka finansijska kriza, i kada nemate para. Ali, možete uvek da prošetate pa i da sakupite novac da odete na kafu, ponekad i  u restoran na večeru. To su sitni znaci pažnje kojima vaš partner govori da mu je još uvek stalo do vas, i da hoće da se potrudi da vam ugodi. Koliko god da ste dobra osoba, i koliko god da tvrdite, neumoljivo, da ste sa nekim iz ljubavi, ne smete da dozvolite da vaša veza ne ispunjava krucijalne uslove za jedan zdrav odnos. Iako se ovo čini kao bezazleno, veza u njegovoj kući ili kod vas, uz gledanje filmova i kokica, ubiće brzo romantiku koju ste imali na početku.

Više vas ne sluša kao pre – vaši razgovori mu zadržavaju pažnju toliko tek da možete da napravite uvertiru. Kada krenete da razgovarate o nečemu bitnom, on vas prekine sa “čekaj sekundu” “ajde malo kasnije da razgovaramo o tome” “nemoj sad da me smaraš”. I sami možete da zaključite kako ovo izgleda. Ovo i ukazuje da mu je nivo poštovanja opao, kao i da mu je interesovanje prizemno. Nemojte da mu objašnjavate kako vam je stalo da vas sasluša jer to treba da se podrazumeva.

znakovi, Zreli znakovi za raskid, Gradski Magazin

Koristi mobilni telefon aktivno – sklanja ga od vaših očiju, i odjednom je stavio telefon pod neke šifre. Visi na fejsbook-u i prelistava fotografije devojaka. Dopisuje se nonšalantno sa nekim nepoznatim devojkama, i govori kako to nije prevara, i kako on sa njima nema fizički kontakt. Aha?

Prestao je da vas grli i ljubi – a razmenjuje nežnost sa vama isključivo tokom seksualnih odnosa, i možda malo posle njih. Na početku veze dobro se prisetite kako vas je dodirivao i šta vam je sve govorio. Ako se njegovo ponašanje naglo promenilo od prevashodnog, to je pokazatelj da mu više ne sviđate toliko. Da, ne sviđate! Parovi koji se vole i koji su u dubokoj ljubavi, razmenjuju nežnost bez obzira na godine koje su proveli zajedno. Priznajte da ste i sami zadivljeni kada vidite starce u praku koji se drže za ruke i šetaju? To je ljubav!

Govori u budućnosti u prvom licu – i ne koristi treće lice, i ne pominje rečenicu “mi ćemo”. Ne govorimo o presudnim stvarima, niti o tome da treba da vam priča kako će vas oženiti i imati decu sa vama, već o kratkoročnim planovima u kojima vas nema. Kada govori o putovanju, ne pominje ništa što se odnosi na zajedničko putovanje. Kada razmenjujete teme o poslu, ne govori vam da će vam pomoći, da će biti aktivan sa vama, da mu je bitno kakvo je vaše mišljenje u vezi s njegovim projektom itd. Nema vas, jednostavno je tako. Prihvatio je da je sa vama dok mu je lepo, pa posle svako svojim putem. Lepo presecite na vreme dok se niste previše vezali za tu osobu i budite sa onim ko vas zaslužuje.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, Gradski Magazin

Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od …

, Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu, Gradski Magazin

Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu

Rešite se bolova, stresa i problema sa spavanjem. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, držanje kocke leda …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin