air serbia, 3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!, Gradski Magazin

3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!

3,2,1-Srbija – Beograd i Kairo od ponedeljka 15. maja ponovo će biti povezani direktnom avio linijom, a srpski nacionalni avio prevoznik Air Serbia leteće tri puta nedeljeno od našeg glavnog grada do egipatske prestonice. 


Na sastancima delegacije Udruženja “3,2,1-Srbija” istoimenog projekta od nacionalnog značaja sa najvišim egipatskim zvaničnicima početkom ove godine u Kairu i Hurgadi dogovoreni su brojni zajednički projekti dve zemlje. Među prioritetima, na agendi su bili obnavljanje direktnih letova između dve prestonice, ali i uvođenje novih avionskih linija.

Avioni nacionalne kompanije “Air Serbia” od sutra ponovo direktno lete iz Beograda za Kairo, i to tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom – dok će letovi iz Kaira do srpske prestonice biti utorkom, četvrtkom i subotom.

Na ovoj ruti leteće “erbas A319”, cena karte iznosi već od 183 evra po smeru sa svim taksama, rečeno je na skupu kojem su prisustvovali ambasador Arapske Republike Egipat Basel Salah i Ahmed Ismail, generalni direktor internacionalnog sektora za turizam u vladi Egipta i Branislava Simanić, Direktorka sektora za preduzetništvo Privredne Komore Srbije.

air serbia, 3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!, Gradski Magazin

Direktna avio-linija do Egipta je bila prekinuta zbog globalne pandemije koronavirusa. Ambasador Salah kaže da je obnavljanje leta između Egipta i Srbije, čije prijateljstvo traje 115 godina, rezultat zalaganja sa obe strane, što će dodatno poboljšati dobre odnose dveju zemalja:

“Direktni letovi će uticati na poslovne, turističke i druge interese obe države. Pokrenuće poslovne pregovore. Pored popularnih egipatskih destinacija za letovanje, poput Hurgade i Šarm el Šeika, ispostavilo se da je Kairo veoma omiljen među Srbima.

air serbia, 3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!, Gradski Magazin

I Ahmed Ismail ukazao je na značaj ove linije: “Očekujemo još već broj poseta i u severnom delu naše zemlje, pa zato radimo na povećanju i privlačenju većeg broja građana Srbije. Veliki broj blogera predstavljaće ove destinacije ljudima u Srbiji. I Egipćanima je Srbija veoma zanimljiva jer ima mnogo istorijskih znamenitosti i prirodnih lepota.”

Rečeno je i da će u junu prvi put biti uspostavljen čarter-let jednom sedmično iz Beograda prema veoma ekskluzivnoj i popularnoj destinaciji Almaza Bay, koja se nalazi na Mediteranu, u severnom delu zemlje, dok će čarter letovi za Hurgadu, Šarm el Šeik i Almazu biti i iz Niša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

Egipatski Maldivi

Almaza bay nalazi se na severnoj obali Egipta. Izlazi na Mediteransko more, i poseduje obalu koja se naziva jos i Egipatskim Maldivima. Nalazi se u neposrednoj blizini Aleksandrije. Aerodrom na koji se leti zove se Marsa Matrouh, i nalazi se u istoimenom gradu. Let od Beograda do Marsa Matrouh traje oko 2 sata i 30 minuta. Udaljenost Almaza Bay-a od aerodroma je oko 30km, i voznja traje nepunih 30 minuta. Almaza Bay naći će se u ponudi kompanije PONTE TRAVEL.

Doprinos povećanju turističke razmene dve zemlje, promociji Egipta u Srbiji, ali i naše zemlje u bratskom Egiptu pružile su i brojne poznate ličnosti među kojima su i pop zvezda Martina Vrbos i glumac Rade Ćosić.

air serbia, 3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!, Gradski Magazin

321 Srbija/pressserbia

Foto:321srbija

O Dalibor

Proveri takođe

, Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera, Gradski Magazin

Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera

Hoop Mentality sa ponosom najavljuje otvaranje svoje premium platforme – zajednice dizajnirane isključivo za košarkaške …

čačak, Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin