3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!, Gradski Magazin

3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!

3,2,1-Srbija – Beograd i Kairo od ponedeljka 15. maja ponovo će biti povezani direktnom avio linijom, a srpski nacionalni avio prevoznik Air Serbia leteće tri puta nedeljeno od našeg glavnog grada do egipatske prestonice. 


Na sastancima delegacije Udruženja “3,2,1-Srbija” istoimenog projekta od nacionalnog značaja sa najvišim egipatskim zvaničnicima početkom ove godine u Kairu i Hurgadi dogovoreni su brojni zajednički projekti dve zemlje. Među prioritetima, na agendi su bili obnavljanje direktnih letova između dve prestonice, ali i uvođenje novih avionskih linija.

Avioni nacionalne kompanije “Air Serbia” od sutra ponovo direktno lete iz Beograda za Kairo, i to tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom – dok će letovi iz Kaira do srpske prestonice biti utorkom, četvrtkom i subotom.

Na ovoj ruti leteće “erbas A319”, cena karte iznosi već od 183 evra po smeru sa svim taksama, rečeno je na skupu kojem su prisustvovali ambasador Arapske Republike Egipat Basel Salah i Ahmed Ismail, generalni direktor internacionalnog sektora za turizam u vladi Egipta i Branislava Simanić, Direktorka sektora za preduzetništvo Privredne Komore Srbije.

3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!, Gradski Magazin

Direktna avio-linija do Egipta je bila prekinuta zbog globalne pandemije koronavirusa. Ambasador Salah kaže da je obnavljanje leta između Egipta i Srbije, čije prijateljstvo traje 115 godina, rezultat zalaganja sa obe strane, što će dodatno poboljšati dobre odnose dveju zemalja:

“Direktni letovi će uticati na poslovne, turističke i druge interese obe države. Pokrenuće poslovne pregovore. Pored popularnih egipatskih destinacija za letovanje, poput Hurgade i Šarm el Šeika, ispostavilo se da je Kairo veoma omiljen među Srbima.

3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!, Gradski Magazin

I Ahmed Ismail ukazao je na značaj ove linije: “Očekujemo još već broj poseta i u severnom delu naše zemlje, pa zato radimo na povećanju i privlačenju većeg broja građana Srbije. Veliki broj blogera predstavljaće ove destinacije ljudima u Srbiji. I Egipćanima je Srbija veoma zanimljiva jer ima mnogo istorijskih znamenitosti i prirodnih lepota.”

Rečeno je i da će u junu prvi put biti uspostavljen čarter-let jednom sedmično iz Beograda prema veoma ekskluzivnoj i popularnoj destinaciji Almaza Bay, koja se nalazi na Mediteranu, u severnom delu zemlje, dok će čarter letovi za Hurgadu, Šarm el Šeik i Almazu biti i iz Niša.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

Egipatski Maldivi

Almaza bay nalazi se na severnoj obali Egipta. Izlazi na Mediteransko more, i poseduje obalu koja se naziva jos i Egipatskim Maldivima. Nalazi se u neposrednoj blizini Aleksandrije. Aerodrom na koji se leti zove se Marsa Matrouh, i nalazi se u istoimenom gradu. Let od Beograda do Marsa Matrouh traje oko 2 sata i 30 minuta. Udaljenost Almaza Bay-a od aerodroma je oko 30km, i voznja traje nepunih 30 minuta. Almaza Bay naći će se u ponudi kompanije PONTE TRAVEL.

Doprinos povećanju turističke razmene dve zemlje, promociji Egipta u Srbiji, ali i naše zemlje u bratskom Egiptu pružile su i brojne poznate ličnosti među kojima su i pop zvezda Martina Vrbos i glumac Rade Ćosić.

3,2,1-SRBIJA! Danas kreću direktne avio linije između prestonica Srbije i Egipta!, Gradski Magazin

321 Srbija/pressserbia

Foto:321srbija

O Dalibor

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin