GEFCO, GEFCO pokreće dva inovativna „phygital“ rešenja: pružanje usluga na zahtev korisnika za logistiku gotovih vozila i tržište osnovnih transportnih usluga, Gradski Magazin
Foto: Promo

GEFCO pokreće dva inovativna „phygital“ rešenja: pružanje usluga na zahtev korisnika za logistiku gotovih vozila i tržište osnovnih transportnih usluga

GEFCO Grupa, evropski lider u autologistici i globalni ekspert u pružanju multimodalnih usluga u lancu snabdevanja, saopštila je da pokreće dva „phygital“ rešenja (rešenja koja kombinuju fizičke potencijale sa digitalnim tehnologijama, physical capabilities + digital technologies = „phygital“), kako bi korisnicima pružila najbolje iskustvo.

Sedamdeset godina iskustva Grupe u logistici i znanje partnera u oblasti digitalne tehnologije doprinelo je kreiranju inovacije. Chronotruck, odnedavno deo GEFCO-a, predstavlja digitalnu platformu za pružanje usluga drumskog transporta, pojednostavljujući isporuke za pošiljaoce i prevoznike uz analizu složenih algoritama, koji na najbolji način usklađuju tražnju i raspoloživu ponudu. Moveecar je kompleksna digitalna aplikacija koju je kreirao GEFCO u saradnji sa ekspertima iz oblasti informacionih tehnologija. Aplikacija nudi automobilska logistička rešenja koja će tokom celokupnog upotrebnog veka vozila moći da koriste svi učesnici iz oblasti automobilske industrije i transporta, kao i fizička lica.

„Phygital“ preobražaj

„Digitalizacija ponašanja potrošača očigledno ima uticaj na našu strategiju u području usluga koje pružamo na tržištima B2B (business-to-business) i B2B2C (business-business-consumer)”, prokomentarisao je Emanuel Arno, izvršni potpredsednik GEFCO Grupe za prodaju i marketing. „Spajanjem našeg znanja i iskustva i digitalnih veština stvaramo nove ’phygital’ usluge. Chronotruck i Moveecar kombinuju veštačku inteligenciju i kompleksne algoritme, kako bi transformisali iskustvo naših klijenata”.

Inovacije, osnova razvoja GEFCO Grupe

Inovacije kroz digitalizaciju i odabrane akvizicije ključne su za strategiju razvoja GEFCO Grupe. Razvoj Moveecar-a i Chronotruck-a predstavlja pouzdan primer kako GEFCO transformiše logistički sektor i pruža novu vrednost klijentima. „Temelj razvoja Moveecar-a je iskustvo GEFCO-a u logistici gotovih vozila i pružanju krajnjih rešenja kojima se otvara ogroman tržišni potencijal polovnih vozila“, potvrdio je Luk Nadal, generalni direktor GEFCO Grupe. „Osim toga, agilna, lako dostupna digitalna platforma Chronotruck-a obezbeđuje da klijenti kompanije GEFCO u svakom trenutku imaju pravovremene odgovore za svoje potrebe”.

Chronotruck: pristup najboljem dostupnom prevozniku u svakom trenutku

„Chronotruck predstavlja tržište za osnovni transport tereta“, objasnio je Rodolf Alar, generalni direktor Chronotruck-a. Chronotruck povezuje pošiljaoce i prevoznike preko digitalne platforme koja koristi kompleksne algoritme. „Razvili smo ovo rešenje izuzetno visokih performansi za pošiljaoce i prevoznike kojima su potrebna blagovremena i rentabilna rešenja. Usluga koju pružamo smanjuje ’prazan hod’ teretnih vozila i smanjuje emisiju CO2, u isti mah omogućujući manjim transportnim kompanijama da dođu do većih klijenata“

Pošiljaoci mogu odabrati prevoznike za svaki teret opšte namene koji nameravaju da otpreme, u rasponu od 50 kilograma do 28 tona, po pravoj ceni i u pravom trenutku. Chronotruck nudi pristup najbližim prevoznicima i širok asortiman digitalizovanih usluga, uključujući trenutne ponude cena, praćenje (GPS praćenje vozila i tereta u realnom vremenu), potvrde o isporuci i elektronsko fakturisanje. Digitalna platforma nudi prevoznicima mogućnost da optimizuju promet vozila da bi mogli da ih koriste u punom kapacitetu preuzimanjem najbližeg tereta.

Pouzdana, rentabilna i održiva rešenja

Danas je teško pronaći slobodne kapacitete za drumski prevoz, a dostupnost vozača predstavlja sve veći izazov. Kada pošiljaoci podnesu zahtev, obavlja se terenska lokalizacija prevoznika i u odgovoru na zahtev, navode se trenutne ponude cena. Chronotruck-ovo rešenje omogućava poslovnom sektoru da odabere najadekvatnijeg prevoznika, po ceni i u vremenskom okviru koje mu najviše odgovara. Tako se pronalazi rešenje za 95 odsto zahteva klijenata.

„Platforma omogućava svim prevoznicima da učestvuju u tržišnoj utakmici, čime se otvara prilika za manje prevoznike da pristupe većim klijentima“, potvrdio je Rodolf Alar. „Nema prepreka za ulazak na platformu, a podatke o prevoznicima ne koristimo više puta. Informacije koje tražimo od prevoznika su iste one koje koristimo u tradicionalnim logističkim operacijama”.

Međunarodna ekspanzija

Chronotruck uslužuje više od 9.000 klijenata u Francuskoj i planira da uskoro proširi svoj angažman u Evropi. Digitalna platforma je trenutno dostupna na sedam jezika: engleskom, francuskom, nemačkom, italijanskom, poljskom, portugalskom i španskom jeziku.

Moveecar: automobilska logistika za ceo upotrebni vek vozila, u svakom trenutku i na svakom mestu

Složena digitalna aplikacija Moveecar pružaocima usluga CaaS (Car as a Service), kao što su proizvođači i prodavci automobila, lizing i aukcijske kuće, oni koji se bave isključivo elektronskom trgovinom i transportom, obezbeđuje dodatu logističku vrednost tokom celokupnog upotrebnog veka vozila.

„Ne baš davno, potrošači su kupovali polovna vozila preko oglasa u novinama“, izjavio je Dominik Masuti, generalni direktor digitalne platforme Moveecar. „Potrošači se sada okreću internetu kada žele da kupe nova ili polovna vozila, a usluga koju pruža platforma Moveecar pomoći će svim učesnicima u automobilskoj i transportnoj industriji da ispune očekivanja svojih klijenata i da ostvare veću zaradu“.

Emanuel Arno, izvršni predsednik GEFCO Grupe za prodaju i marketing dodaje: „Postoji novo, neistraženo tržište za usluge platforme Moveecar. U Evropi se svake godine proda 45 miliona polovnih vozila, u poređenju sa 15 miliona novih. Prevoz tih automobila, često u manjim grupama ili pojedinačno, veoma je komplikovan. Platforma Moveecar koristi ekspertizu kompanije GEFCO u oblasti logistike gotovih vozila, kako bi izvršila neometani transport unutar državnih granica, ali i preko njih”.

Usluge STAART

Osim transporta polovnih automobila, platforma Moveecar će pružati dodatne usluge koje mogu da se aktiviraju tokom celokupnog upotrebnog veka vozila. Pod kišobranom „STAART“ platforme Moveecar-a, koja označava Skladištenje, Transport, Administraciju, Procenjivanje, Popravke i Putničko iskustvo (Storage, Transport, Administration, Appraisal, Repair and Travel experience), klijenti mogu u svakom trenutku i na svakom mestu da pristupe tim uslugama i da ih koriste. Platforma Moveecar gradi mrežu lokalnih partnera u raznim zemljama kako bi ponudila STAART usluge. One mogu da se prilagode i ponude u sklopu brenda Moveecar, a mogu i da predstavljaju dopunu klijentovom brendu.

Dva primera u kojima se koriste usluge platforme Moveecar

Vizija kompletne usluge (key-to-key service) koju pruža platforma Moveecar

Preko aplikacije Moveecar, klijenti dobijaju znak koji ih upozorava da ističe ugovor o lizingu njihovog automobila. Oni tada mogu pomoću iste aplikacije da nalože da se izvrše popravke pre nego što se vozilo vrati lizing kompaniji. Lizing kompanija onda može da planira i izvrši inspekciju vozila pomoću aplikacije. Ako davalac lizinga želi da proda automobil, on pomoću platforme Moveecar može da preusmeri automobil za prodaju i transportuje ga do novog vlasnika. Ova kompletna usluga (key-to-key service) koja će uskoro biti dostupna, jasno ispoljava svu širinu rešenja koju platforma Moveecar nudi tokom trajanja celokupnog upotrebnog veka vozila.

Usluge za učesnike u transportu

Rast zajedničkog korišćenja automobila i druga rešenja na tržištu prevoza omogućiće da platforma Moveecar proširi ponuđeni asortiman usluga. „U bliskoj budućnosti, Moveecar će da ponudi čisto vozilo punog rezervoara klijentima pred njihovom kućom kad god oni to požele, i moći će ponovo da ga preuzmu, a nudiće i čitav niz drugih usluga. Zahvaljujući našoj aplikaciji, možemo da upravljamo rešavanjem svih tih zadataka. Očekuje nas uzbudljiva budućnost“, zaključio je Dominik Masuti.

Međunarodna ekspanzija

Najveći onlajn prodavci i kupci vozila u Evropi već koriste usluge platforme Moveecar za pojedinačne i višestruke prekogranične isporuke vozila u Francuskoj, Portugaliji i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Do kraja 2019. godine, u mnogim zemljama će biti ponuđena usluga inspekcije i popravke vozila, a postepeno će se uvoditi i ostale usluge STAART-a. Tokom 2020. godine, biće pokrenute kompletne (key-to-key) usluge, kao i sveobuhvatne usluge za individualne klijente.

Kliknite na Moveecar.com i Chronotruck.com da biste dobili više informacija o tim novim inovativnim uslugama.

O GEFCO GRUPI

Inovacije u kompaniji GEFCO

GEFCO promoviše inovacije u okviru Grupe, kao i u saradnji sa spoljašnjim partnerima, kako bi transformisao logistički i transportni sektor. Godine 2018, GEFCO je lansirao svoju internu Fabriku inovacija kako bi podržao ideje zaposlenih, od kojih su mnoge sada u fazi dokazivanja koncepta. Kompanija je posvećena politici zajedničkih inovacija i spojila se sa Techstars, međunarodnim akceleratorom, da ohrabri partnerstvo sa startup-om.

70 godina ekspertize u lancu snabdevanja

GEFCO je evropski lider u autologistici i globalni ekspert multimodalnog lanca snabdevanja. Na osnovu 70 godina ekspertize, GEFCO kreira pametna, fleksibilna rešenja kako bi odgovorio na složene izazove u lancu snabdevanja u svakom sektoru industrije. Prisutan u 47 zemalja, sa integrisanom globalnom mrežom i 15 000 zaposlenih, GEFCO pokriva 300 destinacija širom sveta. Godine 2018, Grupa je ostvarila prihod od 4,6 milijardi evra. www.gefco.net

Foto: Promo

Izvor: PRessSerbia

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON, Gradski Magazin

ODRŽAN TRADICIONALNI MAXBET FRUŠKOGORSKI MARATON

Tradicija se nastavila i ovog aprila kad se na Fruškoj gori u okviru  MaxBet 47. …

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin