Do posla pešači šest sati, Gradski Magazin

Do posla pešači šest sati

Jedan čovek svakodnevno do posla pešači šest sati

Muškarc iz Detroita, koji svakodnevno pešači 34 kilometra do svog radnog mesta, inspirisala je studena s koledža u Mičigenu da pokrene akciju putem interneta, sakupi novac i kupi mu automobil. Potpuni stranci su za jedan dan sakupili 62.000 dolara. Međutim, na kraju je došlo do preokreta.

S obzirom na to da autobusi „ne pokrivaju“ njegov put do posla dug 34 kilometra, 56-godišnji Džejms Robertson gotovo sve svoje slobodno vreme provodi u pešačenju do posla i nazad. On je zaposlen u fabrici u Ročester Hilsu, gde je plaćen 10,56 dolara po satu.Robertson svoj put započinje u osam sati i autobusom ide u tržni centar „Troj”, a nakon toga pešači do fabrike, gde radi od 14 sati do 22 sata. Uprkos tome što ima poteškoće u dolasku na posao, njegov šef Tod Vilson tvrdi da nikad ne kasni.
„Ovaj čovek je primer svima. Pešači dugo bez obzira na to da li pada kiša ili sneg, te uvek stiže na vreme. Imamo ljude koji žive mnogo bliže, samo su 10 minuta udaljeni od fabrike, ali opet kasne“, izjavio je Vilson. Robertson s posla dolazi u četiri sata ujutro, zbog čega ne spava mnogo.
Ova priča je inspirisala studenta Evana Lidija (19), koji je pokrenuo akciju prikupljanja novca na stranici Go Fund Me. Cilj mu je bio da sakupi 5.000 dolara, a na kraju dana je više od 2.000 ljudi doniralo ukupno 62.444 dolara. Novac je namenjen za kupovinu automobila Robertsonu, za osiguranje, održavanje i gorivo. Međutim, u međuvremenu je lokalni salon automobila ponudio Robertsonu besplatan automobil!

O Jelena Filipović

Proveri takođe

3,2,1- SRBIJA: Predstavljamo Staru planinu, svetsko prirodno blago!, Gradski Magazin

3,2,1- SRBIJA: Predstavljamo Staru planinu, svetsko prirodno blago!

NOVINARI VIŠE MEDIJSKIH KUĆA IZ SRBIJE POKRENULI SU PROJEKAT POD NAZIVOM „3,2,1 –SRBIJA“ KOJI IMA …

Martina Vrbos pozvala premijerku u Aquaworld Resort Budapest, Gradski Magazin

Martina Vrbos pozvala premijerku u Aquaworld Resort Budapest

Regionalna pop zvezda Martina Vrbos potpisala je na Sajmu turizma ekskluzivni ugovor sa najpoznatijim mađarskim …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin