, Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu, Gradski Magazin
Foto: X (Twitter)

Stavite kockicu leda na ovaj deo tela i gledajte kako stres nestaje u trenu

Rešite se bolova, stresa i problema sa spavanjem.


Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, držanje kocke leda na vratu dvadeset minuta svaki dan čini čuda. Konkretno, pomaže kada smo nezadovoljni svim i svačim, žalimo se na stres, uznemireni smo, loše spavamo, boli nas glava i imamo menstrualne bolove…

Feng Fu tačka

Drevni Kinezi to su lečili akupresurom, a upravo nas stimulisanje određene tačke na vratu lišava pomenutih tegoba. Takozvana Feng Fu tačka nalazi se u vratu, u šupljini na donjem kraju lobanje, tačno tamo gde je udubljenje na potiljku.

Ako tamo držite kocku leda dvadeset minuta i ako to radite svaki dan, trebalo bi da se uspešno rešite bolova, stresa i problema sa spavanjem, prenosi City Magazine.

Rešenje problema se može dodatno podstaći ako udobno legnete na stomak, kocku leda zamotate u krpu, naciljate Feng Fu tačku i opustite se 20 minuta.

Veruje se da dok je stimulišete vodite telo na put prema ojačanoj životnoj energiji. A to vam, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, osigurava miran san, podstiče probavu, smanjuje glavobolje, zubobolju i bolove u telu i podržava disanje i cirkulaciju. Ublažava vaginalne i gastrointestinalne infekcije i stimuliše štitnu žlezdu.

Stabiliše nervni sistem i kičmu i pomaže kod problema s krvnim pritiskom i artritisom. Smanjuje gojaznost i pomaže kod psihičkih problema kao što su depresija, hronični stres, iscrpljenost ili nesanica, smanjuje i menstrualne tegobe, pa i celulit.

Čak i ako niste pobornik akupresure, 20 minuta opuštenog ležanja s kockom leda za rashlađivanje može zaista pomoći da se psihički i fizički opustite.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

, Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima, Gradski Magazin

Proslavite Dan planete Zemlje u Lisca kupaćim kostimima

Dan planete Zemlje svake godine obeležava se 22. aprila, kako bi se podigla svest ljudi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin