pse, Uskoro se otvara prvi kafić za pse, Gradski Magazin
foto: Borko Savić

Uskoro se otvara prvi kafić za pse

Izvor: Njuz.net

Nesto sasvim novo za kuce: Uskoro se otvara prvi kafić za pse.

Mace imaju prednost kada je u pitanju broj kafića u svetu otvorenih u njihovu čast, ali uskoro će i ljubitelji pasa moći da uživaju uz jutarnju kafu sa svojim najboljim prijateljima. Prvi kafe za pse će verovatno biti otvoren u Los Anđelesu. Kažemo verovatno, jer ljubitelj pasa Sara Volfgang, koja je pokrenula inicijativu za ovaj projekat još uvek skuplja novac. Ona je pokrenula kampanju na “Indiegogo” sajtu u nadi da će skupiti 200,000 dolara koliko joj je potrebno za ostvarivanje cilja.

Kafići za pse su popularni u Južnoj Koreji, gde je Sara Volfgang boravila dok je pomagala tamošnjim azilima za pse. Sara je došla na sjajnu ideju da u kafiću ima pse iz lokalnih azila sa kojima će posetioci imati blizak kontakt dok ispijaju svoje kafe. Na ovaj način, ljudi će imati priliku da vide ove kučiće u pravom svetlu i ko zna, možda i usvoje neku kucu.

Psi iz azila će imati svoj pet deo u lokalu gde će se slobodno kretati i praktično će živeti u kafiću. Zbog strogih higijenskih propisa, kafić će morati da ima odvojen prostor sa psima, ali će posetiocima biti veoma jednostavno da imaju interakciju sa kucama. Sara Volfgang kaže da kafić neće biti interesantan samo ljudima koji žele da udome pse, već i svima koji vole pse, a nemaju uslova ni vremena da ih imaju. U ovom kafiću će moći da dobiju dnevnu “dozu” pseće ljubavi.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Irena Vujović, Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda, Gradski Magazin

Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne …

Irena Vujović, Vujović i Kolanđeli: Sledeće godine kreće izgradnja regionalnih centara za upravljanje otpadom , Gradski Magazin

Vujović i Kolanđeli: Sledeće godine kreće izgradnja regionalnih centara za upravljanje otpadom 

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović sastala se danas sa regionalnim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin