ford focus 1.6 tdci, Ford Focus 1.6 tdci, Gradski Magazin
Ford Focus 1.6 TDCi

Ford Focus 1.6 tdci

Druga generacija Ford Focus tdci (2004 – 2011) se stilski gotovo ne razlikuje od svog prethodnika. Prednji i zadnji deo su gotovo neznatno restilizovani, s tim da je dobio na veličini. Radjen je kao hatchback sa 3 i 5 vrata, kao kabriolet sa 2 vrata i karavan sa 5 vrata. Nema sumnje da je ovo jedan od najboljih kompaktnih automobila u pogledu sposobnosti vožnje.

Kabina Ford Focus je prostrana i udobana i ima dovoljno mesta za pet odraslih osoba sa dovoljno prostora za glavu i prostora za noge – čak i u zadnjem delu. Više je pravljen za sportsku nego za porodičnu vožnju. Oštro upravljanje, lepo ponašanje u krivinama, ali dosta loše ponašanje pri manjim brzinama i opuštenijoj vožnji. Kao standardna oprema dolaze ABS, EBD, vozački, suvozački i bočni vazdušni jastuci.
Dizel motor 1,6 -litarski TDCi sa 110 KS je najpopularniji, jer dobro vuče ii ma dosta snage za preticanje bez napora. Ford ga je razvio zajedno sa PSA Peugeot Citroen-om i Francuski proizvođač ga ugrađuje u svoje automobile pod imenom HDI. 1.6 TDCi je živ, veoma ekonomičan i sofisticirana pogonska jedinica. Ovo je motor sa četri cilindra, 16 ventila i dve bregast osovine.
Ako Ford Focus nema tragova većih oštećenja limarije i ako je servisna knjižica uredno ispunjena, teško je napraviti grešku prilikom kupovine. Celokupna limarija, trap i ostala mehanika su čvrsti, što je dobro svojstvo polovnih modela. Imaju problema sa sistemom ubrizgavanja, koji ponekad uključuje samo zamenu podloške.
Ford Focus druge generacije je jedan od najboljih automobila u svojoj klasi, kako po ceni tako i po kvalitetu koji neosporno nudi za taj novac. Restajling obavljen 2008. godine ga je, po mnogima, učinio i jednim od najlepših u svojoj klasi, a napredak je očigledan i u unutrašnjosti. Skoro savršen u vožnji, udoban, prostran i pouzdan.
Cena za Ford Focus 1.6 TDCi , na ime kupca, varira od 3000 – 6000 evra u zavisnosti od godine proizvodnje.

ford focus 1.6 tdci, Ford Focus 1.6 tdci, Gradski Magazin

O Jelena Filipović

Proveri takođe

“Nesnađeni” ste roditelji? Ovo su saveti stručnjaka koji će vam olakšati život!, Gradski Magazin

“Nesnađeni” ste roditelji? Ovo su saveti stručnjaka koji će vam olakšati život!

Koje vaspitne medote da primenite, kako da odreagujete u “kriznim” situacijama i gde najčešće grešite …

PREPORUKA DANA: NOVA GODINA U AQUAWORLD RESORT BUDAPEST HOTELU, Gradski Magazin

PREPORUKA DANA: NOVA GODINA U AQUAWORLD RESORT BUDAPEST HOTELU

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin