Jelen, „Jelen pivo“ daje snažnu podršku reciklaži limenki, Gradski Magazin

„Jelen pivo“ daje snažnu podršku reciklaži limenki

Da li ste znali da se metal može beskonačno reciklirati, bez gubitka kvaliteta, kao i da se limenka u potpunosti može reciklirati neograničen broj puta? Upravo zahvaljujući tome nova limenka se može ponovo naći na policama za samo šezdeset dana.


Brojne su prednosti zbog kojih je limenka najbolja ambalaža. Pruža zaštitu pivu, 100% ga štiti od lošeg uticaja svetla i kiseonika. Nesalomiva je, transportuje se bez problema, laka za držanje i može se svuda poneti. Brzo se hladi, dostupna je u različitim oblicima i veličinama.

Kao piće omiljeno generacijama pivopija Jelen pivo daje snažnu podršku reciklaži i zaštiti životne sredine. Za ljubitelje Jelenka, pivo u žutoj limenci je više od običnog napitka. Uz poseban ukus, veliki udeo u celokupnom užitku ima i sama ambalaža. Prilikom odabira piva, vizuelni momenat, igra važnu ulogu i u pivarskoj industriji. Limenka je idealno platno za kreativnost i viziju proizvođača piva, što je pokazalo i nedavno rebrendiranje koje je istaklo suštinu Jelen brenda.

Ne treba da čudi podatak da je limenka, kao ambalaža, izbor miliona pivopija ne samo u Srbiji, već i širom sveta. Poruke o održivosti na samom pakovanju presudne su za informisanost potrošača i utiču na donošenje odluke o izboru same ambalaže. Znak Metal recycles forever na limenkama ukazuje da su upravo limenke za piće održiva ambalaža koja doprinosi ekološkoj stabilnosti Zemlje. Ovaj znak nosi jasnu poruku da se metal zauvek reciklira. Sve češće može da se pronađe na limenkama koje proizvodi fabrika Ball Packaging i ističe važnu karakteristiku limenki – one se mogu reciklirati beskonačno, bez obzira na veličinu, boju ili dizajn. Brendovi mogu da stave znak na limenke iI na taj način se povezuju sa pričom o večnoj reciklaži limenki.

Reciklažom limenki za piće aluminijum ne gubi na kvalitetu, a prednost limenke, u odnosu na drugu ambalažu za piće, potvrđuje i činjenica da je 75% ikada proizvedenog aluminijuma na svetu i dalje u upotrebi.

Zahvaljujući svim ovim podacima limenka predstavlja jedan od najboljih primera cirkularne ekonomije na svetu, koja podrazumeva da se iskorišćeni proizvod posle reciklaže može naći ponovo u upotrebi.

Zanimljiv je podatak da se trenutno u Evropi reciklira 76.1 odsto aluminijumskih limenki, a plan je da se u narednih deset godina taj procenat poveća na 90 odsto.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Eucerin, OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE, Gradski Magazin

OSLOBODITE SE SIMPTOMA SUVE KOŽE

Eucerin®Mesec suve kože pruža pogodnosti kupovine preparata iz linija za negu suve kože i donosi …

LISCA, #LISCAINSPIRE: Stavite sebe na prvo mesto!, Gradski Magazin

#LISCAINSPIRE: Stavite sebe na prvo mesto!

Vreme je za pozitvne misli. Za toplinu, saradnju, ljubav…Vreme je za priče koje nadahnjuju! Pred …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin