led, U ULIČICAMA LED KAO STAKLO: Zbog neočišćenih delova, JKP “Beograd put” dobija od 30 do 50 prijava građana dnevno, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

U ULIČICAMA LED KAO STAKLO: Zbog neočišćenih delova, JKP “Beograd put” dobija od 30 do 50 prijava građana dnevno

Snežne padavine i temperature ispod nule otežale su Beograđanima kretanje kroz grad, tačnije kroz sporedne ulice koje nisu bile prve na listi za čišćenje gradskih službi.

Zbog saobraćajnica koje su bile okovane ledom na adresu JKP “Beograd put” prethodnih dana u proseku je stizalo od 30 do 50 prijava dnevno.

Prometne gradske saobraćajnice bile su čiste, ali led koji se taložio u ulicama drugog prioriteta, nataložio je i broj prijava. Građani su se javljali iz različitih delova grada, a “Beokom” servis preplavili su prethodnih dana apeli i žalbe upravo ovim povodom.

– Cela Zvezdara i Učiteljsko naselje su jedno veliko klizalište – navodi se u jednoj od mnogobrojnih prijava na “Beokomu”.

– Pravi je poduhvat popeti se uzbrdo i spustiti se niz ulicu, nijedna osim Marčanske ulice nije očišćena. S obzirom na to da postoje mali kamioni sa rasturačima soli, da li bi mogao da se reši ovaj problem – pitaju građani nadležne posredstvom gradskog javnog servisa.

U blizini jednog vrtića na Senjaku roditelji koji su dolazili po decu ostajali su zaglavljeni jer je na raskrsnici Perside Milenković i Senjačke ulice led bio kao staklo.

U JKP “Beograd put” rekli su nam da su najveći broj prijava dobijali sa Voždovca, Zvezdare i Mirijeva. Nakon što na njihovu adresu stigne žalba oni raspoloživa vozila šalju na teren, a posipaju se otopljivači, a potom ekipe ponovo obiđu istu lokaciju.

– Sedamdeset odsto ulica drugog prioriteta obuhvaćeno je Operativnim planom zimskog održavanja – navode u ovom preduzeću.

– Trenutno nam je prioritet čišćenje upravo ovih saobraćajnica. Naše ekipe susreću se sa problemima na terenu, a nepropisno parkirana vozila ih blokiraju i otežavaju kretanje vozila zimske službe. Problem ume da nastane i kada građani čisteći svoja vozila ili trotoare ispred domova bace sneg na kolovoz.

Kako bi pomogli svima, JKP “Beograd put” apeluje na građane da poštuju odluku o komunalnom redu i propisno ostave svoja vozila ili da omoguće pristup zimskim vozilima da prođu kroz njihove ulice.

Osim komunalnih preduzeća, i građani imaju obavezu da očiste sneg ispred zgrada, kuća, firmi i lokala. Ukoliko se građani ne uhvate lopate Odlukom o komunalnom redu propisane su kazne od 5.000 do 50.000 dinara. Građani imaju obavezu da sa krovova i isturenih delova zgrade uklone i ledenice. I za ovo su propisane kazne, za fizička lica u visini od 5.000 dinara, preduzetnike 25.000, a pravna lica će platiti 50.000 dinara.

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala, Gradski Magazin

Da li čistiji vazduh u kafićima “čisti” i goste iz lokala

Sve učestalije najave da bi Srbija mogla zabraniti pušenje u zatvorenom uplašila je vlasnike ugostiteljskih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin