, 10.000 evra za rekonstrukciju NURDOR Roditeljske kuće, Gradski Magazin

10.000 evra za rekonstrukciju NURDOR Roditeljske kuće

, 10.000 evra za rekonstrukciju NURDOR Roditeljske kuće, Gradski MagazinPrema poslednjim istraživanjima, u Srbiji svakog dana od nekog oblika kancera oboli jedno dete, dok je podatak, da je procenat izlečenja viši od 85 odsto, veoma ohrabrujuć. Vodeći se ovom činjenicom, NLB Komercijalna banka je, zahvaljujući aktivaciji na specijalnom događaju kojem su prisustvovali biznis klijenti, prikupila 10.000 evra koje će donirati Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) za rekonstrukciju i adaptaciju Roditeljske kuće u Beogradu. Dodatno, NLB Komercijalna banka će u 130 ekspozitura širom Srbije postaviti i NURDOR-ove kutije, kako bi omogućila i svojim klijentima da doniraju sredstva u iste svrhe.

Sredstva NLB Komercijalne banke biće preusmerena za rekonstrukciju i adaptaciju Roditeljske kuće koja će, po završetku predviđenih radova, moći da primi i obezbedi zdravstvenu i psihološku podršku za 12 porodica – dece obolele od raka i njihovih roditelja. Ovaj jedinstven objekat predstavlja važan vid ne samo materijalne, već i psiho-socijalne podrške i omogućava roditeljima da se, uz redovne posete volontera, psihologa i socijalnog radnika, opuštenije i u većoj meri posvete svojoj deci.

Cilj NLB Komercijalne banke nije samo da bude stub stabilnosti finansijskog sistema, već čitave zajednice u kojoj posluje. Svesni smo da je na nama kao kompaniji velika odgovornost i za nas je posebna privilegija i zadovoljstvo što smo u prilici da pomognemo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka. Želimo da i dalje iniciramo promene i doprinesemo kvalitetnijem životu svih, a dečiji osmeh se nalazi na vrhu liste naših prioriteta. Mališani koji borave u Roditeljskoj kući su morali da odrastu pre vremena i za nas su oni velika svakodnevna inspiracija i razlog da nastavimo da im obezbeđujemo podršku”, izjavio je Vlastimir Vuković, predsednik Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke.

Predsednica NURDOR-a, Joland Korora, istakla je značaj saradnje NLB Komercijalne banke i nacionalnog udruženja koje već 20 godina ima jednu misiju.

„Zahvaljujemo se NLB Komercijalnoj banci, koja je prepoznala važnost donatorskih kutija i značaj Roditeljske kuće kao jednog od najvažnijih projekata NURDOR-a. Ovom donacijom smo za korak bliže završetku našeg velikog projekta, koji će, uvereni smo, značajno pomoći u rešenju problema smeštaja dece koja se leče u Beogradu, a dolaze iz cele Srbije. Hvala što ste i vi ugradili deo sebe u našu novu kuću, koja će biti oaza podrške našim mališanima tokom lečenja“, rekla je Joland Korora.

Dugotrajno onkološko lečenje van mesta prebivališta i pronalazak smeštaja u blizini klinike predstavljaju ogroman problem porodicama obolelih mališana. Cilj otvaranja Roditeljske kuće u Beogradu je da se roditeljima i deci, u što većoj meri, olakša dugotrajno, teško, iscrpljujuće i neizvesno lečenje.

Kao sistemska banka i jedna od najvećih finansijskih institucija u regionu, NLB Komercijalna banka tradicionalno je posvećena aktivnostima u oblasti društveno odgovornog poslovanja i želi da ostane pouzdan oslonac građanima u rešavanju važnih životnih pitanja, kako bi ostala banka prvog izbora za sve svoje zaposlene i klijente.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin