evrovizije, Srbija bira predstavnika na pesmi Evrovizije, Gradski Magazin

Srbija bira predstavnika na pesmi Evrovizije

Izvor: Studio B Foto: escserbia.com

U emisiji “Odbrojavanje za Beč” koja je emitovana, danas će na Prvom programu RTS-a biti odlučeno ko će Srbiju predstavljati na Pesmi Evrovizije u glavnom gradu Austrije.

Bojana Stamenov, Danica Krstić i Aleksa Jelić izvešće numere koje je Vladimir Graić komponovao specijalno za evrovizijsku scenu, a konačnu odluku o pobedniku doneće žiri i publika, u jednakom odnosu glasova – 50:50.

“Odbrojavanje za Beč” ima dve večeri. Prvo veče bilo je revijalno i predstavili su se kandidati, koji će uživo pevati domaće i strane hitove i na taj način pokazati svoje glasovne mogucnosti i interpretacije zbog kojih su i odabrani. Iste večeri oni će žrebom izvlačiti redne brojeve i odrediti kojim će redosledom nastupati sutra uveče.

Večeras će gledaoci prvi put čuti kompozicije od kojih će samo jedna, pobednička, otići u Beč. Gledaoci će moći da, svojim glasovima, utiču na izbor ovogodišnjeg predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije. Ovogodišnje takmičenje za Pesma Evrovizije održava se 60. put u Beču pošto je Končita Vurst sa pesmom “Rise Like a Phoenix” pobedila prošle godine u Kopenhagenu. To će biti drugo domaćinstvo za Austriju, a prvo posle 1967. godine.

Prvo polufinale zakazano je za 19. maj, drugo polufinale za 21. maj, a finale za 23. maj 2015. godine. Na Pesmi Evrovizije ove godine će se takmičiti 40 zemalja. Kipar i Srbija se vraćaju nakon jednogodišnje, a Češka nakon petogodišnje pauze, dok će Ukrajina preskočiti ovo takmičenje. Australija će se ove godine prvi put takmičiti.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Održana spektakularna promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović, Gradski Magazin

Održana spektakularna promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović

U Beogradu je, u velelepnom prostoru Belog dvora, održana promocija prve knjige putopisa ‘Kofer misli’ …

, Javni poziv za dodelu sredstava za razvoj ruralnog turizma, Gradski Magazin

Javni poziv za dodelu sredstava za razvoj ruralnog turizma

Javni poziv za dodelu sredstava za razvoj ruralnog turizma, koji je otvoren do 15. aprila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin