akt, „AKT – crtezi“ – u KomBank Art holu, Gradski Magazin

„AKT – crtezi“ – u KomBank Art holu

„AKT – crtezi“ – u KomBank Art holu: studenti sa Fakulteta primenjenih umetnosti predstavili su svoje crtacko umece putem akta.

Na novootvorenoj izlozbi „AKT – crtezi“ u KomBank Art holu, studenti sa Fakulteta primenjenih umetnosti predstavili su svoje crtacko umece putem akta, prikazujuci svu sarolikost, svezinu i nadarenost svojih pristupa coveku kao motivu i crtezu kao mediju.

 

Izlozeni crtezi predstavljaju presek aktuelnog rada studenata trece i cetvrte godine FPU na predmetu AKT 1 i AKT 2, a to su ujedno i jedini crtacki predmeti na starijim godinama Fakulteta. Upravo iz tog razloga ovi predmeti su, po recima profesorke Daniele Fulgosi, opsti i neophodni, kako za bavljenje primenjenom umetnoscu, gde je covek mera svih delatnosti, tako i kao deo stalnog umetnickog i intelektalnog treninga.

akt, „AKT – crtezi“ – u KomBank Art holu, Gradski Magazin

Ja sam izuzetno zadovoljna radom studenata i celokupnom atmosferom na ovom predmetu. Osim slobode koju studenti na mom predmetu imaju i mogucnosti da probaju sve crtacke tehnike, cilj nije samo povrsno, tehnicki uspesno crtanje, vec autentican crtez. Cilj predmeta je, u neku ruku i „odrzavanje vatre“ i ljubavi prema ctrezu kao mediju. Izlozeni radovi su apsolutno uradjeni na jednom profesionalnom nivou i svi mozemo biti ponosni i zadovoljni.“ – izjavila je Daniela Fulgosi, profesorka Fakulteta primenjenih umetnosti.

Izlozeni su radovi studenata odseka: grafika, keramika, unutrasnja arhitekura i kostim.

akt, „AKT – crtezi“ – u KomBank Art holu, Gradski Magazin

Ovo je prva izlozba na kojoj ucestvujem i ovakav vid promocije nasih radova je veoma vazan za dalju karijeru. Crtez je bitan za sve sfere umetnosti – za vajare, keramicare, ali  i slikare, jer najbitnije je da imate konstrukciju svega sto radite i da umete da se izrazite skromnim materijalima. Konkretno ja radim iskljucivo olovkom i jedna olovka je dovoljna za nastanak mnogobrojh umetnickih dela.“ – izjavila je Andreja Dzonkic, studentkinja trece godine Fakulteta primenjenih umetnosti.

Ulaz u KomBank Art hol je besplatan, a izlozba ce biti otvorena do 14. maja.

 akt, „AKT – crtezi“ – u KomBank Art holu, Gradski Magazin

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin