TeliaSonera Norway i Huawei predstavili najbržu mrežu, Gradski Magazin

TeliaSonera Norway i Huawei predstavili najbržu mrežu

TeliaSonera Norway i Huawei predstavili su u Oslu, Norveška prvu i najbržu LTE Advanced Pro (4.5G) mobilnu mrežu. Ovo je veoma bitan događaj, budući da se očekuje da će 4.5G već sledeće godine ući u komercijalnu upotrebu.

Nakon predstaljanja 4G mreže 2009. godine, TeliaSonera Norway ponovo je oborila sve rekorde predstavivši 4.5G, koristeći iste frekvencije i radio opremu koju koriste obične mobilne mreže.

Ovo je mobilna mreža budućnosti stvorena za telekomunikacione kompanije nove generacije. TeliaSonera je inovativna kompanija koje će uvek težiti ka tome da bude na čelu razvoja i ponosni smo što u Norveškoj sarađujemo sa kompanijom Huawei, sa kojom razvijamo i testiramo nove tehnologije. Naša vizija je da svet prilagodimo potrebama naših klijenata i mi ćemo digitalizaciju voditi u smeru koji će olakšati život našim korisnicima, ali i celom društvu”, izjavio je gospodin Abraham Foss, CEO kompanije TeliaSonera Norway.

CEO i CTO kompanije TeliaSonera bili su svedoci svetskog rekorda, zajedno sa CMO Huawe Wirelles Product Linea, CEO Huawei Norway i nekoliko predstavnika obe kompanije

Ovo što smo danas videli sam je početak 4.5G ere u bežičnim komunikacijama, gde će 1Gbps biti nova brzina prenosa podataka. Kao strateški partner vodećih kompanija u svetu telekomunikacija kao što je TeliaSonera Norway, Huawei će nastaviti da pomaže operaterima da izgrade bežične mreže koje će proširiti njihovo poslovanje, ali i učniti naš svet bolje povezanim”, izjavio je gospodin Yang Chaobin, CMO Huawei Wireless Product Line.

Ultra HD video, HD zvuk, pametna rešenja za domove i pametne zdravstvene aplikacije u fazi su konstantnog razvoja. Istovremeno, rastući broj konekcija i potreba za većom brzinom stvorili su hitnu potrebu za stvaranje tehnologija koje su naprednije od 4G. Uz pomoć 4.5G  tehnologije, operateri će biti u mogućnosti da unaprede korisničko iskustvo i podrže proširenje M2M (machine-to-machine) komunikacija i IoT (Internet of Things), kao i nove mobilne Internet aplikacije, kao što su VR naočare (Virtual Reality) i dron.

Nordijska regija predstavlja tržište od strateške važnosti za kompaniju Huawei i Norveška je sasvim prirodan izbor lokacije na kojoj možemo demonstrirati nove tehnologije poput 4.5G mreže. Ovo je pravo mesto ukoliko imate ambiciju da se nađete na samom čelu tehnološkog razvoja u oblasti telekomunikacija i informaciono-komunikacionih tehnologija uopšte”, izjavio je Jim Lu, predsednik Huawei CEE & Nordic Region.

Huawei, TeliaSonera Norway i Huawei predstavili najbržu mrežu, Gradski Magazin
Fotografisano za vreme prezentacije uživo

Mreža 4G kompanije TeliaSonera danas pokriva više od 95% ukupne populacije u Norveškoj, dok 4G+ pokriva petinu populacije. Mreže 4G i 4G+ omogućavaju brzinu od 80 Mbps do 300 Mbps. Mreža 4.5G će omogućavati brzinu do 1 Gbps. To znači mogućnost preuzimanja filma od 1 GB za svega jedan sekund. Kako bi se postigla demonstrirana brzina, simultano su korišćena četiri frekventna opsega i to samo one frekvencije koje se već sada koriste u mobilnim komunikacijama: 800MHz, 1800MHz, 2100MHz i 2600MHz.

Huawei očekuje da će komercijalnu upotrebu 4.5G mreže operatori započeti u 2016. godini.

O kompaniji TeliaSonera

TeliaSonera omogućava pristup mreži i telekomunikacionim servisima u nordijskim i baltičkim zemljama, ali i na evroazijskom tržištu, uključujući Rusiju, Tursku i Španiju. TeliaSonera pomaže fizičkim licima i kompanijama da komuniciraju na lak, efikasan i ekološki prihvatljiv način. Naš cilj da zauzmemo neko od vodećih mesta na tržištu na kom poslujemo, pružajući najbolje korisničko iskustvo, mreže visokog kvaliteta po racionalnim cenama. TeliaSonera je vodeća kompanija u oblasti veleprodaje koja poseduje i upravlja jednom od najmoćnijih svetskih mreža sastavljenih od optičkih vlakana. U 2014. godini neto prodaja je iznosila 101.1 milijardu, EBITDA i SEK iznosili su 35.2 milijarde dok je zarada po akciji iznosila 3,35. Akcije kompanije TeliaSonera zavedene su u Nasdaq Stockholm i Nasdaq Helsinki.

Saznajte više na  www.teliasonera.com

O Huawei Technologies u Srbiji:

Huawei Technologies, koja u Srbiji posluje od 2005. godine, usmerena je na razvoj inovativnih tehnologija u sektoru potrošačke tehnike, implementaciju lokalizovanih rešenja i dugoročni razvoj na našem tržištu. Huawei je poznat kao društveno odgovorna kompanija koja je do sada osmislila i realizovala više donatorskih i humanitarnih akcija u Srbiji. Najveći strateški partneri kompanija na srpskom tržištu su Telekom, Telenor i Vip, kao i brojne državne institucije.

Pratite nas:

Facebook: facebook.com/MojHuawei Twitter: twitter.com/HuaweiSrbija

YouTube:youtube.com/user/HuaweiSrbija Instagram: instagram.com/HuaweiSrbija

O Gradski Magazin

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin