, Otkrivanje čarobnog sveta na kruzeru Icon of the Seas, Gradski Magazin

Otkrivanje čarobnog sveta na kruzeru Icon of the Seas

Retko je koja osoba iz Srbije imala priliku da provede deset dana na najvećem kruzeru na svetu. Ivana Blečić je imala tu sreću da provede deset dana na brodu ICON OF THE SEAS, u vlasništvu kompanije Royal Caribbean. Otkrijte kako je Ivana provela vreme na ovom fenomenalnom putovanju, koje utiske je ponela sa ovog ekskluzivnog krstarenja i koje nezaboravne uspomene nosi sa sobom.

, Otkrivanje čarobnog sveta na kruzeru Icon of the Seas, Gradski Magazin
Otkrivanje čarobnog sveta na kruzeru Icon of the Seas 5

Pre nego što krenemo sa detaljima tvog putovanja, možeš li nam reći kako si uopšte odlučila da se priključiš ovom krstarenju?

Ideja o ovoj avanturi potekla je od mog brata. Kao mali, obećao je sebi da će jednog dana ploviti na najvećem kruzeru na svetu. Trideset godina kasnije, osnovao je svoju kompaniju i odlučio da ispuni to obećanje. Pozvao me je da mu se pridružim, i nisam mogla da odbijem ovako neverovatnu priliku. I kao dlanom o dlan sve prepreke su bile rešene- viza dobijena, posao organizovan u mom odsustvu, a mlađi sin pridružio se našoj ekipi.

Možeš li nam opisati kako je izgledalo samo ukrcavanje na brod?

Ukrcavanje je bilo neverovatno iskustvo. Atmosfera je bila puna uzbuđenja i euforije, kako među putnicima tako i među osobljem broda. Svi su bili uzbuđeni zbog ove istorijske plovidbe. Ukrcali smo se u Luci u Majamiju i preplavila nas je sva euforija i uzbuđenje prvog puta, radost i iščekivanje. I ne, nije to samo naše, kompletna atmosfera je takva – posada je igrala, na ulazu su nam delili šampanjac, ljudi su pevali i posmatrali ispovljavanje ovog vodenog džina. Na brodu nas je bilo ukupno 8000, nas gostiju nešto preko 5000, i 3000 posade koja je tu da nam ovo putovanje učini nezaboravnim.

, Otkrivanje čarobnog sveta na kruzeru Icon of the Seas, Gradski Magazin
Otkrivanje čarobnog sveta na kruzeru Icon of the Seas 6

Kako si doživela uslugu i atmosferu na brodu?

Moj strah da će kruzer biti dosadan za nekoga poput mene, koji voli aktivan odmor, brzo je nestao. Na brodu smo imali toliko različitih aktivnosti na raspolaganju da nismo imali vremena ni za spavanje. Od samog starta bio je organizovan zabavni program, a instaliranjem aplikacije ICON OF THE SEAS mogli smo da rezervišemo sve što smo želeli. Atmosfera je bila fantastična, a usluga izvanredna. Svi članovi osoblja bili su izuzetno ljubazni i pažljivi. Primetila sam da se trude da gostima pruže personalizovan pristup i učine njihov boravak što ugodnijim.

Koje ste sve aktivnosti imali na raspolaganju na brodu? I šta je od toga na tebe ostavilo najveći utisak?

Moj najveći utisak bio je koliko se mislilo o svemu na brodu. Bilo je toliko različitih sadržaja u ponudi – bazeni, sportski tereni, bioskopi, pozorište, restorani, barovi, diskoteke… A moj drugi najveći utisak  jeste zabavni program na samom kruzeru. Od glavnih atrakcija tu je AQUA show – jedinstveni spektakl na, i u vodi,  u kome učestvuju plesači, skakači u vodu, ronioci, umetničke plivačice i među njima čak 4 nosioca Olimpijske medalje. Zatim Ice show – spektakl na ledu u kome preko 30 izvođača izvodi fenomenalne koreografije, piruete i akrobaciju uz specijalne efekte i bajkovite kostime.

, Otkrivanje čarobnog sveta na kruzeru Icon of the Seas, Gradski Magazin
Otkrivanje čarobnog sveta na kruzeru Icon of the Seas 7

Neverovatan podatak je da smo na brodu gledali i predstave Brodvejskog Teatra – fenomenalni Čarobnjak iz Oza  sa orkestrom od 30 mnuzičara na sceni i blizu 50 izvođača ovog spektakla u svakom smislu te reči.

Kako si doživela posetu ostrvu Sent Kitts i privatnom ostrvu na Bahamima?

Poseta ostrvu Sent Kitts bila je divno iskustvo. Upoznali smo lokalnu kulturu i tradiciju, i imali priliku da uživamo u predivnoj prirodi. To je malo i siromašno ostrvo, a ono što smo primetili jeste da ostrvljani bukvalno žive za dolazak kruzera poput našeg, nudili su nam razne suvenire na svakom koraku, ostrvske ture i fotografisanje sa majmunčetom za 10 dolara 😊

Poslednje iskrcavanje je na potpuno bajkovitom mestu privatnom ostrvu na Bahamima koje je u vlasništvu kompanije Royal Caribbean i na kome pristaju isključivo njihovi putnici i kruzeri. Ostrvo kao iz bajke – beli pesak, tirkizno more, čarobna priroda i sve u potpunosti prilagođeno i podređeno uživanju. Tu smo se spuštali na najvećem toboganu u Americi, vozili balonom na visini od 140 metara i uživali uz knjigu na plaži, ali i na zabavama na bazenima uz nezaobilazne koktele najdrečavijih boja koje možete zamisliti.

Kako bi opisala svoje iskustvo na ICON OF THE SEAS u jednoj rečenici?

Nezaboravno putovanje puno uzbuđenja, zabave i predivnih trenutaka koje ću pamtiti zauvek.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

CEFTA i Zajedničko regionalno tržište su instrumenti za ubrzanu integraciju u EU tržište

U Kotoru je održan Regionalni sastanak lidera Zapadnog Balkana pod sloganom “Jedna regija, zajednička vizija”. …

, Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju, Gradski Magazin

Drugo i još veće izdanje HR.Weekenda: Interdisciplinarne teme i najveći stručnjaci ove jeseni u Rovinju

Drugo izdanje izuzetno uspešnog HR.Weekenda održaće se i ove godine u sklopu Weekenda.17, i to …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin